Diagnoza rak še pri enem zvezdniku serije Beverly Hills

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Preventivni pregled je Luku Perryju rešil življenje.
Oglej si celoten članek

Ameriški igralec Luke Perry, ki ga najbolje poznamo iz serije Beverly Hills, kjer je igral lomilca najstniških src Dylana McKayja, je leta 2015 odšel na preventivni pregled k zdravniku, ki mu je rešil življenje. Perry je v intervjuju za Fox News povedal, da si želi, da bi več ljudi hodilo na preventivne preglede, saj bi tako bilo manj smrti zaradi raka debelega črevesa in danke. Kolonoskopija je takrat, ko je imel 49 let, pokazala, da se v njegovem debelem črevesju množijo predrakave celice, ki bi zanj lahko bile usodne.

"Trenutno je 23 milijonov Američanov, ki še niso šli na pregled, a bi se za tega morali odločiti,“ je povedal zdaj 51-letni igralec: "Če bi čakal s pregledom, bi se zadeva lahko končala popolnoma drugače."

Povedal je, da se zdaj bolj zaveda pomembnosti zdravega življenjskega sloga in da je zaradi diagnoze spremenil svoj jedilnik. "Oboževal sem zrezke in krompir. Zdaj pojem veliko manj rdečega mesa in veliko več rib, vlaknin in žit,“ je povedal Luke in dodal, da do takrat ni vedel, da je to drugi najbolj smrtonosen rak pri moških.

Za rakom na prsih je zbolela njegova soigralka Shannen Doherty, ki pravi, da ima samo še pet let življenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.