Zajtrk: Kozarec sadnega soka brez dodanega sladkorja, dve rezini polnozrnatega opečenega kruha in dve žlici marmelade brez dodanega sladkorja.
Kosilo: Skodelica grške solate, mala rezina črnega kruha, kozarec sadnega soka brez dodanega sladkorja.
Večerja: Postrv na žaru (približno 22,5 dag), mala porcija dušenega ali praženega riža, velika porcija mešane solate, mala skodelica sadne solate.
2. dan:
Zajtrk: Skodelica ovsenih kosmičev z manj mastnim mlekom, pomaranča.
Kosilo: Lahek sendvič s polnozrnato štručko, tunino in zelenjavo po izbiri – tunini lahko primešate tudi malo lahke majoneze ali kisle smetane. Namesto sladice pojejte jabolko.
Večerja: Italijanska solata – pripravite jo iz štirih na koščke narezanih paradižnikov, 10 dag narezane mocarele, olivnim oljem, balzamičnim kisom in malo bazilike. Ob solati lahko pojeste dva prepečenca, za sladico pa belo grozdje.
|
Zdrav prigrizek. © istockphoto |
Zajtrk: 5 dag šampinjonov (lahko tudi drugih gob) prepražite na čebuli in zmešajte z dvema jajcema. Jed popestrite s paradižnikom in rezino polnozrnatega kruha s semeni.
Kosilo : Eno trdo kuhano jajce, dve rezini polnozrnatega kruha, namazanega z manj mastnim sirnim namazom, skodelica sadne solate.
Večerja: 10 dag svinjskega kotleta z žara, skodelica dušene mešane zelenjave, 10 dag svežega kravjega sira.
4. dan:
Zajtrk: Polnozrnato pecivo s semeni, dve rezini nemastne šunke, 2,5 dag svežega kravjega sira.
Kosilo: Dve rezini graham kruha obložite z dvema rezinama manj mastnega trdega sira in ju za nekaj minut postavite v pečico, da se sir stopi.
Večerja: Dva ribja fileja z žara, 10 dag v vodi kuhanega krompirja, za sladico si privoščite vanilijev sladoled.
5. dan:
Zajtrk: Sadna solata.
Kosilo: Skodelica zelenjavne juhe, jabolko.
Večerja: Mešana solata s tunino, jogurt.
6. Dan:
Zajtrk: Kozarec sadnega soka brez dodanega sladkorja, mali rogljiček.
Kosilo: Mešana solata s popečenim piščancem brez kože, ananas.
Večerja: Integrirane testenine s paradižnikovo omako, baziliko in parmezanom, skodelica zelene solate.
7. dan:
Zajtrk: Žitarice z lahkim jogurtom in svežim sadjem.
Kosilo: Grška solata, dva prepečenca, sadje.
Večerja: Sirova omleta – dve jajci pomešajtete z ribanim sirom in na koščke narezanim paradižnikom in papriko, velika porcija mešane solate, sadje.