Dieta: Kateri recept vam je najljubši?

Foto: Žurnal24 Že veste, katere recepte si boste zapisali?
Idealna dieta se počasi izteka, saj nam je do konca ostalo le še pet dni. Da bi bil tudi po dieti vaš jedilnik kar se da raznolik, si pripravite knjižico z najljubšimi recepti. Že veste, katere boste izbrali?
Oglej si celoten članek

Knjižica z recepti vam bo pomagala, da se boste tudi po izteku diete prehranjevali zdravo in uravnovešeno. Seveda recepte lahko prilagodite svojemu okusu, kaj dodate ali zamenjate. Eksperimentirajte in uživajte, naj vam bosta priprava in uživanje hrane v užitek.

Zajtrk: sadni kruhek (delo: 5 minut)

Potrebujete:
– manjše sladko jabolko,
– malo jabolčnega soka,
– velik polnovredni kruhek,
– 50 g puste skute.

Jabolko operite, razkoščičite, olupite in narežite na majhne koščke ali pa ga grobo naribajte. Nato jabolko primešajte skuti, dodajte malo jabolčnega soka, cimet in zmes na debelo namažite na kruhek.

Kosilo: piščančje prsi z brokolijem (delo: 30 minut)

Potrebujete:
– 100 g piščančjega prsnega fileja,
– lovorjev list,
– 30 g brokolija,
– velik korenček,
– 4 vejice peteršilja,
– žlico jedilnega škroba,
– 3 žlice smetane,
– zmlet koleander,
– sol in poper.

1. Meso narežite na srednje velike koščke in kratek čas kuhajte v decilitru slane vode, v katero ste dodali lovorjev list.
2. Brokoli očistite in cvetove odrežite od stebla. Korenček olupite in narežite na srednje velike koščke. Zelenjavo dodajte mesu in kuhajte še 15 minut. Opran peteršilj na drobno sesekljajte.
3. Odstranite lovorjev list. Približno tretjino brokolija pretlačite v pire in ga vrnite v kozico ter jed spet zavrite. Začinite s koleandrom, soljo, poprom in potresite s peteršiljem.

Večerja: solata iz stročjega fižola in paradižnika (delo: 20 minut)

Potrebujete:

– 100 g stročjega fižola,
– 2 rezini kruha za opekanje,
– majhno čebulo,
– žličko olivnega olja,
– 4 češnjeve paradižnike,
– 4 vejice peteršilja,
– žličko čiste zelenjavne juhe,
– žličko jabolčnega kisa,
– sol in poper.

1. Opran in očiščen stročji fižol približno deset minut kuhajte v malo slane vode. Kruh opecite.
2. Sesekljano čebulo prepražite na vročem olju, paradižnik operite, očistite in razrežite.
3. Kuhan fižol razrežite na polovice ali na tretjine in pustite, da se odcedi.
4. Iz juhe, kisa, peteršilja, soli in popra umešajte preliv. Fižol, paradižnik, čebulo in preliv zmešajte in ponudite z opečenim kruhom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.