Dieta: Za kosilo mesna rolada z ananasom

Foto: Žurnal24 Sveži ananas je odlična izbira za popoldansko malico.
Vas med dieto pogosto preplavi lahkota, prigrizkom pa se ne morete upreti? Na mizico v dnevni sobi postavite posodo, polno sadja, in zdrav prigrizek bo vedno pri roki.
Oglej si celoten članek

Ali res vsak dan telovadite? Najbolje je, da za športno aktivnost izkoristite pozno popoldanski vrhunec dnevnega ritma. Ko pridete iz službe, se preobujte v športne copate in v akcijo. Če vam družina tega ne dopušča, telovadite skupaj z otroki. Čez cel dan pa lahko mišice krepite malo drugače. Ko stojite, čakate v vrsti ali sedite za računalnikom, izmenično napenjajte trebušne in ritne mišice.

Zajtrk: kosmiči

Potrebujete:

– 75 g jogurta iz posnetega mleka,
– 4 žlice lahkega mleka,
– 4 žlice ovsenih kosmičev.

Mleko in jogurt zmešajte in dodajte kosmiče. Po želji lahko dodate tudi narezano sadje.

Kosilo: mesna rulada z ananasom (delo: 25 min)

Potrebujete:
– 1 svinjski zrezek (150 g),
– 2 žlici pomarančnega soka,
– žličko sojine omake,
– 5 mladih čebul (lahko uporabite tudi manjše navadne čebule),
– pol ananasa,
– 100 ml čiste zelenjavne juhe,
– 2 žlici kokosove smetane,
– 1 škatlico kreše,
– poper,
– lesene palčke.

1. Meso položite v mešanico pomarančnega soka in sojine omake. Čebulo očistite, operite in narežite na obročke. Polovico ananasa po dolgem razpolovite, izrežite trdi del, ga olupite, narežite na koščke in dodajte k čebuli.
2. Meso odcedite, nanj naložite četrtino mešanice ananasa in čebule ter tesno zvijte. Zvitek spnite z lesenimi palčkami. Po vseh straneh ga popecite na vročem olju, zalijte z juho in dušite še petnajst minut.
3. Malo pred koncem dušenja dodajte k mesu preostalo mešanico čebule in ananasa, dodajte kokosovo smetano ter zdušite do konca.
4. Marinado segrejte in popoprajte. Krešo operite in ostrizite listke. Ruladice ponudite z zelenjavo in marinado, in jo potresite s krešo.

Večerja: kruhki z rdečimi redkvicami (delo: 15 min)

Potrebujete:
– mali šopek drobnjaka,
– 8 majhnih rdečih redkvic,
– 8 žlic puste skute,
– četrtino žličke blage gorčice,
– sol in poper,
– 2 polnovredna kruhka z bučnimi ali lanenimi peškami.

1. Drobnjak in redkvice operite, drobnjak nasekljajte, redkvice narežite na majhne palčke. Oboje zmešajte s skuto in gorčico, posolite in popoprajte.
2. Kruhka razpolovite in namažite s pripravljenim namazom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.