Dieta: Za večerjo kruhki, obloženi s kozicami

Foto: Žurnal24 Kruhke lahko namesto z bučkami obložite z rezinami sveže kumarice in dodate kozi
Predpraznični teden začnite z bliskovitim zajtrkom, za kosilo pripravite govedino s papriko, zvečer pa se posladkajte s kruhki, obloženimi z bučkami in kozicami.
Oglej si celoten članek

Druga polovica meseca decembra je tu, s tem pa tudi priprave na praznične dni. Ker bo teden minil zelo hitro, si pripravite načrt za praznične nakupe. Če jih še niste opravili, jih opravite danes ali jutri in se s tem izognite gnečam v trgovskih središčih. Že veste, kaj boste podarili svojim najdražjim?

Zajtrk: bliskovit zajtrk

Potrebujete
:
– 200 g jogurta iz posnetega mleka,
– 100 g hruškovega soka,
– 100 g svetlega grozdnega soka,
– cimet.

Jogurt in oba sokova umešajte in po okusu začinite s cimetom.

Kosilo: govedina s papriko (delo: 30 minut)

Potrebujete:

– 2 krompirja (150 g),
– čebulo,
– žličko olivnega olja,
– 150 g na tanke rezine narezane puste govedine,
– ostro začimbno papriko,
– rdečo papriko,
– 5 češnjevih paradižnikov,
– sol in poper,
– malo bazilike.

1. Krompir približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Pečico segrejte na 80 stopinj.
2. Sesekljano čebulo opražite na vročem olju, dodajte meso, ga specite, dodajte nekaj začimbne paprike in dajte v pečico na toplo.
3. Očiščeno papriko narežite na kratke ozke rezance, paradižnik narežite na četrtine. Zelenjavo pokrito dušite 10 minut, posolite in popoprajte.
4. Baziliko sesekljajte, krompir olupite in ga skupaj z baziliko dodajte mesu. Ponudite z dušeno zelenjavo.

Večerja: kruhki z bučko in kozicami (delo: 15 minut)

Potrebujete:
– majhno čebulo,
– žličko olivnega olja,
– pol majhne bučke,
– 100 g zrnate skute,
– sol in poper,
– prašek za kari,
– 2 veliki rezini polnovrednega kruha,
– 50 g kuhanih kozic.

1. Čebulo olupite, sesekljajte in opražite na vročem olju. Oprano bučko narežite na majhne koščke in jih skupaj s čebulo malo popražite.
2. Zelenjavo primešajte skuti in namaz začinite s soljo, poprom in praškom za kari. Rezini kruha namažite in obložite z odcejenimi kozicami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.