Dieta: Zadnji dan diete – vam je uspelo?

Foto: Žurnal24 Če ste se zadnjih 28 dni ravnali po naših receptih, ste osvojili zdrave prehranj
Uspešno smo prišli do zadnjega dne diete. Je uspelo tudi vam? Da pa se izgubljeni kilogrami ne bi povrnili, receptov nikar ne zavrzite, ampak jih še naprej upoštevajte.
Oglej si celoten članek

Če ste se preteklih 28 dni ravnali po naših receptih, ste ne le izgubili nekaj kilogramov, ampak tudi pridobili zdrave prehranjevalne navade. Obdržite jih tudi v prihodnje. Ste si naredili knjižico z najljubšimi recepti? Naj vam bo v pomoč pri načrtovanju jedilnikov. Poleg tega nikar ne pozabite na redno telesno dejavnost in zadostne količine vode, po praznikih pa telo prečistite s prečiščevalno dieto, ki jo boste prav tako lahko spremljali na naši strani.

Zajtrk: kruh s krešinim namazom (delo: 15 minut)

Potrebujete:
– žlico kreše,
– 2 žlici puste skute,
– sol in poper,
– rezino polnovrednega kruha,
– majhen paradižnik,
– 250 ml sadnega soka,

1. Krešine listke operite in jih polovico primešajte skuti, posolite in popoprajte. Rezino kruha na debelo namažite z namazom.
2. Opran in očiščen paradižnik narežite na rezine in jih zložite na kruh z namazom, potresite s preostalo krešo ter začinite.
3. Poleg spijte sadni sok, najbolje je, če si ga stisnete iz pomaranč.

Kosilo: zloženka s testeninami (delo: 20 minut, peka: 30 minut)

Potrebujete:
– 50 g testenin,
– četrtino gomolja zelene,
– korenček,
– žlico repičnega olja,
– malo bazilike,
– 50 g zmrznjenega graha,
– 75 g svežega sira,
– 5 žlic čiste kokošje juhe,
– suh origano,
– sol in poper.

1. Testenine skuhajte v slani vodi in jih odcedite. Pečico segrejte na 220 stopinj.
2. Olupljeno zeleno in korenček narežite na kockice, stresite na vroče olje in na šibki vročini pražite pet minut. Oprano baziliko osušite in sesekljajte.
3. Testenine, opraženo zelenjavo in zmrznjen grah naložite v majhno, ozko, nepregorno posodo. Baziliko, svež sir, juho, origano, sol in poper umešajte ter zlijte na zloženko. Pecite 30 minut.

Večerja: kruhki z rdečimi redkvicami (delo: 15 minut)

Potrebujete:
– šopek drobnjaka,
– 8 majhnih rdečih redkvic,
– 8 žlic puste skute,
– četrtino žličke blage gorčice,
– sol in poper,
– 2 polnovredna kruhka z bučnimi ali lanenimi peškami.

1. Drobnjak in redkvice operite, drobnjak nasekljajte, redkvice narežite na majhne palčke. Oboje zmešajte s skuto in gorčico, posolite in popoprajte.
2. Kruhka razpolovite in namažite s pripravljenim namazom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.