Diyala bo predstavila prvenec

Foto: Žurnal24 Koncert kraljice trip hop podzemlja, ob predstavitvi plošče, bo 13.11.2008 ob 21
Hrvaška izvajalka Diyala bo v Ljubljani predstavila svoj prvenec Rapstract. Kako zelo izstopa iz povprečja in kako drugačna je njega glasba, ki jo mnogi uvrščajo v neke vrste podzemni trip hop, se prepričajte sami.
Oglej si celoten članek

10. novembra bo izšel album Rapstract hrvaške izvajalke palestinskega porekla, ki je del svojega življenja preživela v Ameriki, svojo glasbo pa je do zdaj predstavila v Sloveniji in v državah nekdanje Jugoslavije. Gre za Diyalin prvenec, širši publiki pa ga bo predstavila le nekaj dni po uradnem izidu, 13. novembra ob 21.00 v klubu Sub Sub v Ljubljani.

Diyala in njen album Rapstract se ne bleščita kot krom na avtomobilih čezoceanskih reperjev in hip-hoperjev, še manj pa kot zlato in zlatniki iz že stereotipne ikonografije te scene - mračna in temačna, razmišljujoča in včasih celo zastrašujoča pot Diyaline glasbe ne pelje "in tha club", na rdeči preprogi do partyja tedna - njena pot in njen zvok vas popeljeta v tisti del noči, ko je zabave konec, ko se dan še ni začel in ko sta prostor in čas rezervirana za sence in strahove.

Na albumu Rapstract je 15 pesmi, vključeval pa bo tudi Diyalin hit Raw ter single Girl like me, ki bo na radijskih in televizijskih postajah prvi pospremil izid plošče.

Diyala je dekle, ki vidi svet in dojema glasbo na način, ki si ga večina le zamišlja v najbolj norih sanjah. Ni je strah prestopiti meje povprečja, čeprav se zaveda, da bi bil lažji preverjen način izvajanja glasbe. Kako zelo izstopa iz povprečja in kako drugačna je njega glasba, ki jo mnogi uvrščajo v neke vrste podzemni trip hop, se prepričajte sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.