Djurologija: Branko do solz nasmejal Cankarjev dom

Foto: Foto Agencija Ekskluzivno
Foto: Foto Agencija Ekskluzivno
Pretekli vikend je Branko Đurić – Đuro nastopil s svojo predstavo Djurologijo. To je bila že 142. ponovitev in prva na slovenskih tleh.
Oglej si celoten članek

"Treme nimam, ker sem že tako dolgo na sceni. Je pa neko vznemirjenje," pove Branko Đurić, ki je v Ljubljani s svojo predstavo Djurologija nastopil že 142. Na začetku predstave je svojim oboževalcem in obiskovalcem priznal, da nikoli ni spremljal komikov in stand-upa. "Celo žena mi je rekla, da nisem za to. Moški me bodo razumeli, kaj pomeni, ko vam žena reče, da nekaj ne morete narediti," v smehu pove 54-letni Đuro.

V svoji predstavi, ki je v njegovem materinskem jeziku, je dve uri zabaval svoje obiskovalce razprodane Gallusove dvorane ljubljanskega Cankarjevega doma. Obiskovalce je do solz nasmejal s šalami na svoj račun in na račun svojih prijateljev. Je predstava, kjer Đuro govori o svojih vsakdanjih opažanjih s (seveda) njegovim tipičnim bosanskim humorjem. Čeprav predstava v izvirniku nima gostov, se je Đuro potrudil za svoje »domače« obiskovalce in na oder povabil pevca Tončija Huljiča in Petra Graša ter ženo Tanjo Ribič. Tanja nas je popeljala v 90.leta, saj je zapela svojo pese Zbudi se, s katero je Slovenijo predstavljala na Evroviziji.

Po bučnem aplavzu in vzklikih je igralec na oder ponovno povabil Tončija in skupaj sta zapela. Zavesa se je umaknila in začel se je kratek rock koncert. Skupaj s bandom je Đuro svoje obiskovalce razveselil z dvema pesmima legendarne skupine Bombaj Štampa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:43 10. Oktober 2016.

    takle mamo!

  • 10:00 10. Oktober 2016.

    Dve uri govoril v svojem jeziku... saj v Slovenščini NE zna...!!

  • 09:38 10. Oktober 2016.

    Ni vredno komentarja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.