Do petka je Evropa v čipki

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24)
Od danes do 17. septembra si lahko v Ljubljani ogledate razstavo del klekljarskega društva Cvetka iz Žirov.
Oglej si celoten članek

"Klekljarsko društvo Cvetka iz Žirov pri življenju ohranja slovensko tradicijo klekljanja, znano pa je postalo po zanimivem projektu, ki se konec meseca septembra seli celo v Evropski parlament v Strasbourg – v čipki so klekljarice iz Žirov izdelale vseh 27 zastav držav članic EU, zastavo EU, grbe glavnih mest in celo zemljevid Evrope. Vse zastave so izdelane po izvirnih predlogah in v barvah, ki so skoraj identične originalnim," sporočajo iz Centra Evrope ob odprtju razstave del. Razstavo si lahko ogledate od danes do 17. septembra med 9. in 18. uro v Centru Evropa.
 
V sredo se lahko v popoldanskih urah pridružite klekljaricam društva Cvetka na prikazu klekljanja in klekljarski delavnici, kjer boste lahko tudi sami v roke prijeli kleklje in ustvarili svoj vzorec v čipki. Več na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.