Dober razlog za pečen krompir

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Škoda je, da bi krompir uvrstili na listo prepovedanih. Pečen v pečici je pravzaprav zelo zdrav.
Oglej si celoten članek

Pečen krompir je na vrhu lestvice živil, bogatih s kalijem, ki ga telo potrebuje za pravilno delovanje vseh celic, tkiv in organov. Poleg tega kalij nevtralizira škodljive vplive natrija, skrbi pa tudi za krvni pritisk.

Ne lupite ga

V lupini se namreč skriva veliko vlaknin – en velik pečenim krompirjem zadovolji 12 odstotkov dnevnih potreb po vlakninah pri ženskah in osem odstotkov pri moških. Vlaknine poskrbijo za urejeno prebavo in učinkovito absorpcijo hranljivih snovi v telesu. In ker vsebuje tako topne kot netopne vlaknine, poskrbi za uravnavanje holesterola, pa tudi za izločanje škodljivih snovi iz telesa.

Krompirja torej iz jedilnika res ne gre črtati, poskrbite le, da ga boste uživali na zdrav način. Prednost dajte mlademu krompirju, ki ga le dobro operete in z lupino spečete v pečici. Zabelite ga le z nekaj kapljicami olivnega olja, solite, poprajte in potresite z začimbami – rožmarin in česen bosta pričarala okus mediterana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.