Dobili bomo novo najstniško komedijo

Foto: Žurnal24 romeo in julija Foto: Žurnal24 romeo in julija Foto: Žurnal24 romeo in julija
V soboto je v Ljubljani padla prva klapa celovečerne najstniške komedije Julija in alfa Romeo režiserja Blaža Završnika.
Oglej si celoten članek

Gre za slovensko-hrvaško koprodukcijo, pri kateri sta s slovenske strani koproducenta produkcijska hiša Perfo in RTV Slovenija.

Film spremlja Tilna, postavnega gimnazijca, ki svoji trenutni punci v upanju na izgubo nedolžnosti s figo v žepu priseže večno zvestobo. Sosledje nenadnih in neprijetnih dogodkov pa Tilnu kmalu zamaje tla pod nogami. Prepričanje, da je uročen, mu preprečuje zbližanje s sošolko Saro, pravo ljubeznijo njegovega življenja.

Avtorji filma so mlade igralce izbirali s pomočjo avdicij, ki so jih opravljali na srednjih šolah širom Slovenije. Glavne vloge tako večinoma zavzemajo naturščiki: Dario Nožić Serini igra Tilna, Jan Gerl Korenč pa Željka, njegovega najboljšega prijatelja, Špela Colja je Sara, Tilnova sošolka in simpatija, Katja Škofic pa njena najboljša prijateljica Tina. V vidnejših vlogah nastopata še Andrej Nahtigal kot Tilnov oče in Ana Dolinar kot njegova žena in Tilnova mačeha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.