Dobro preštudirano: Zato v Ikei hot-dog prodajajo čisto na koncu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ste se kdaj vprašali, zakaj hrenovke ne morete kupiti v Ikeini restavraciji, ampak šele na stojnici, ki se nahaja za blagajnami?
Oglej si celoten članek

V Ikei ni nič prepuščeno naključju, tudi hrana ne. Kot je pred časom v nekem intervjuju razložil ustanovitelj blagovne znamke, Ingvar Kamprad, ki je pred nekaj dnevi umrl, je bila tudi lokacija prodajalne s hot-dogi v Ikei dobro premišljena poteza. 

Kamprad je v tem priljubljen prigrizku videl orožje proti slabi volji, ki po nakupovalnem dnevu v Ikei napade predvsem starše. "Ko si plačal in se sprehodil mimo blagajn, ko so tvoji otroci utrujeni in ko si se ravno sprl s partnerjem, se pojavi hot-dog. /.../ Na koncu trgovino zapustiš s srečnimi otroki, se usedeš v avto in se prihodnjič z dobrim občutkom spet vrneš v Ikeo. To je najpomembnejše,“ je povedal Kamprad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.