Dodatna zavarovanja tudi za ljubljenčke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Poleg osnovnega zavarovalnice ponujajo tudi dodatna zavarovanja za ljubljenčke.
Oglej si celoten članek

"Nisem se še sprijaznila, da ni več mojega Nera. Najprej je moral zaradi poškodbe na kastracijo, kar me je stalo 170 evrov. Ker se je stanje zakompliciralo, je bilo potrebno zdravljenje z antibiotiki. Škatlica z zdravili je zadoščala za pet dni, zanjo pa sem odštela dodatnih 62 evrov. A vse je bilo zaman; na koncu smo ga morali uspavati. Veterinarju sem odštela dobrih 400 evrov, moja pokojnina pa znaša le 50 evrov več," nam je zaupala naša bralka, ki je bila lastnica 12 let starega šarplaninca.

Lastniki hišnih ljubljenčkov se le redko odločijo za katero od zavarovanj, ki jih ponujajo naše zavarovalnice. A marsikdo prizna, da bi lažje pogrešil nekaj evrov na mesec, kot jih naenkrat odštel nekaj sto. "Ljudje zavarujejo le vrednejše, rodovniške pse, – takšnih, ki bi zavarovali hišne ljubljenčke, je malo. A če bi jih bilo več, bi bilo tudi manj solz," je opažanja strnil Matej Zupanc iz Veterinarske bolnice Šentjur.

Zavarovanje odgovornosti

Pri zavarovalnici Adriatic Slovenica pravijo, da zavarovanja pasjih ljubljenčkov sklepajo pri paketnem zavarovanju nepremičnin in premičnin Dom AS. "Poleg nevarnosti pogina ali usmrtitve zaradi nezgode ali bolezni je možno zavarovati stroške zdravljenja, a s 30- ali 50-odstotno soudeležbo. Zavaruje se lahko tudi leglo, zadnje čase pa je še posebej veliko povpraševanja po zavarovanju odgovornosti iz posesti psa, če na primer pes nekoga ugrizne in ta potem toži lastnika," je razložila Špela Tič z Adriatica Slovenice, kjer so premije od 86 pa vse do 205 evrov, odvisno od popustov in vsebine zavarovanja. Zavarovanje psov je sicer vse aktualnejše, medtem ko imajo mačk zavarovanih le nekaj.

Zavarujejo tudi kače

"Poleg psov in mačk je možno pri nas zavarovati tudi ptice ali kače, a le pred nevarnostjo pogina ali usmrtitve zaradi bolezni ali nezgode," so povedali pri Zavarovalnici Triglav, kjer na podlagi izvedene ankete pripravljajo nove zavarovalne produkte, ki jih bodo ponudili z novim letom. Zavarovanja hišnih ljubljenčkov prav tako ponujajo pri Zavarovalnici Maribor, a v primerjavi z drugimi premijami je teh minimalno. "Še največ je zavarovanj psov. O cenah žal ne moremo govoriti, saj vsak primer obravnavamo individualno," so pojasnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.