Dokazano: čez mocarelo je ni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Raziskovalce z univerze Auckland na Novi Zelandiji je zanimalo, kateri je najboljši sir za pico.
Oglej si celoten članek

Zanimalo jih je, kako se obnašajo različne vrste sirov, če jih damo na pico. Med drugim so ocenjevali, kako se sir obnaša med pečenjem. 

S pomočjo kamer in posebne programske opreme so spremljali, koliko posamezen sir porjavi in v kakšni meri se naredijo mehurčki. Merili so tudi, koliko vode vsebuje posamezen sir in kakšna je njegova elastičnost. 

Mocarela naj bi se najbolje odrezala predvsem zaradi svoje elastično. Med pečenjem nastane veliko mehurčkov, zaradi katerih olje zdrsne na površino in porjavi. Za primerjavo, čedar ni zelo elastičen, zato sicer lepo porjavi, a ne nastane veliko mehurčkov.

Raziskovalci tistim, ki želijo pico s popolnimi mehurčki in bolj zanimivim okusom,  priporočajo mešanico mozzarelle in še enega sira. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.