Dokazano: Takšen obraz je moškim najbolj všeč

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vsake oči imajo svojega malarja, a obstajala naj bi ena karakteristika ženskega obraza, ki privlači vse moške.
Oglej si celoten članek

Francoski raziskovalci so se spopadli s vprašanjem, kakšen ženski obraz je moškim najbolj privlačen. Prišli so do spoznanja, da obstaja ena karakteristika obraza, ki takoj pritegne moško pozornost.

169 moškim so pokazali več žensk, ki so bile stare med 18 in 26 let, in jih prosili, naj ocenijo njihove obraze. Najvišje ocene so dobili enostavni, simetrični obrazi, se pravi obrazi z najmanj posebnosti – gladka koža, malo črt in gubic.

Kot razlagajo raziskovalci, so možgani programirani tako, da jih najbolj privlačijo tiste stvari, ki jih najlažje predelajo. S tem dognanjem lahko razložimo tudi priljubljenost tako imenovanih emotikonov, ki so zelo enostavni.

Študija je bila objavljena v časniku Royal Society Open Science.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.