Dokazi, da je bila Marilyn umorjena

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Jay Margolis, avtor knjige o smrti Marilyn Monroe, je naštel nekaj dokazov, da je bila igralka umorjena.
Oglej si celoten članek

Margolis je prepričan, da so smrt blondinke zakrivili Kennedyji. Marilyn je namreč imela razmerje tako s predsednikom Johnom F. Kennedyjem kot tudi z njegovim bratom Robertom.

Istega mnenja je tudi pisatelj Hans Weige, ki trdi, da igralka ni umrla na svojem domu, ampak v resortu Franka Sinatre Cal Neva. "Tam se je v tistem času zbirala elita. To je bilo njihovo igrišče," je izjavil Weige. Marilynin bungalov naj bi nosil številko tri, obiskala pa ga je pet dni pred svojo smrtjo. Igralkin frizer George Masters pa trdi, da je lepotica v resort prišla tudi 3. avgusta, se pravi dva dni pred smrtjo. Dobila naj bi se s Sinatro in mafijcem Samom Giancanom, ki naj bi jo poskušala prepričati, da svojih ljubezenskih zvez s Kennedyji ne bi razkrila javnosti.

Sta jo umorila, ker ju ni ubogala?

Po mnenju avtorja in frizerja je odgovor pritrdilen, čeprav je mrliški oglednik v svojem poročilu zapisal, da gre verjetno za samomor. "Marilyn so našli brez modrčka. Splošno znano je bilo, da je vse čas nosila modrček, zato se je mnogim takoj zazdelo, da njena smrt ni naključna," pravi Weige. Masters pa je razložil, da so sobane Cal Neve med sabo povezane s podzemnimi tuneli, zato bi umor lahko z lahkoto prikrili.

Margolis, avtor knjige Marilyn Monroe: A Case for Murder, se z Mastersom strinja, da sta v njeno smrt vpletena Kennedyja, ne verjame pa, da je lepotica umrla v Cal Nevi. "Veliko stvari so prikrili," pravi Margolis, ki se je primeru posvečal celih pet let. Monroejevo naj bi golo, ležečo na trebuhu našel njen zdravnik. Ob postelji so našli tudi uspavalne tablete. "Količina drog, ki so jo našli v njej, bi lahko ubila tri ljudi. Kljub temu pa v njenem želodcu niso našli nič, niti kapsul," trdi Margolis, ki meni, da je Bobby Kennedy Monroejevo obiskal le nekaj ur pred smrtjo in ji vbrizgal uspavala. "Robert jo je obiskal v družbi dveh moških. Služkinjo so takoj poslali domov."

Kennedy pa ni pritiskal le na igralko, ampak tudi na njenega psihiatra Ralpha Greensona. "Greensona je prepričal, da bo Marilyn novinarjem izdala informacije o njenem razmerju s Kennedyjevima in tudi s psihiatrom, kar pa ni držalo."

Kaj točno se je zgodilo, bo po vsej verjetnosti za vse čase ostala skrivnost. Poleg dokumentov v lasti FBI-ja je namreč izginil tudi igralkin dnevnik, ki bi zagotovo razkril, kaj vse se je dogajalo v njenem življenju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.