Dolce in Gabbana obsojena na 18 mesecev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zaporu se bosta težko izognila.
Oglej si celoten članek

Italijanska oblikovalca Domenico Dolce in Stefano Gabbana, ki sta se pred sodnikom znašla zaradi davčne utaje, sta bila včeraj pred višjim sodiščem v Milanu obsojena na 18-mesečno zaporno kazen. "Bil sem brez besed, nedvomno se bomo pritožili," je povedal njun odvetnik Massimo Dinoia.

Višje sodišče je s tem potrdilo sodbo, ki je bila izrečena že junija lani. Modni dvojec se je s pomočjo luksemburškega holdinga Gado namreč izognil plačilu davkov v višini milijardo evrov. Junija ju je nižje sodišče zato obsodilo na dvajset mesecev zaporne kazni, ki jo je višje sodišče, zaradi zastaranja nekaterih dejstev, včeraj skrajšalo na osemnajst.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.