Dolgouhci na neprostovoljni prostosti

Foto: Žurnal24 Zajci se niso znašli v svojem nekdanjem naravnem okolju.
Aktivisti za pravice živali na Long Islandu v ameriški zvezni državi New York so se spremenili v lovce. Njihove žrtve so udomačeni zajci, ki so se proti svoji volji znašli na svobodi.
Oglej si celoten članek

Zajce je očitno nekdo izpustil iz ujetništva, živali pa se potikajo po cestah, parkih in v okolici nekaterih šol na jugu omenjenega otoka. Udomačeni zajci so zelo ranljivi, saj ne znajo razločiti nevarnosti in jo ucvreti pred plenilci, kot znajo to njihovi sorodniki kunci. Prav tako imajo težave z iskanjem hrane in iskanjem zavetja. Največkrat tako končajo kot lahek plen pod kremplji rakunov ali poginejo od lakote in zaradi bolezni.

Številni zajci, ki so jih našli aktivisti, so bili polni bolh in klopov. Prostovoljci so jih očistili, nakrmili in ponudili v oskrbo ljubiteljem živali.

Medtem še vedno iščejo osebe, ki so dolgouhce izpustili na ne tako rožnato prostost. Neki aktivist je tako na začetku meseca videl moškega, ki je na železniški postaji odložil škatlo z dvajsetimi zajci. Skupina za reševanje živali je sedaj razpisala 5000 dolarjev nagrade za informacije o krutem lastniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.