Določila sta datum poroke

Foto: Žurnal24 Zvonovi bodo za Charlene in Alberta zadoneli 9. julija. (Foto: Reuters)
Cerkveni zvonovi bodo zadoneli tudi v Monaku. Knez Albert in njegova izbranka sta namreč določila datum poroke.
Oglej si celoten članek

Monaški knez Albert se bo s svojo južnoafriško zaročenko Charlene Wittstock poročil julija prihodnje leto, so sporočili iz monaške knežje palače. Civilna poroka naj bi bila 8. julija, cerkvena pa dan kasneje.

52-letni Albert in dvajset let mlajša nekdanja plavalka sta se zaročila 23. junija letos. Spoznala sta se leta 2000 na plavalnem tekmovanju v Monaku.

Knez Albert je sin pokojne igralke Grace Kelly in kneza Rainierja III. Na monaški prestol je sedel po očetovi smrti julija 2005. Ima dva otroka, vendar nobeden od njiju ne more sesti na monaški prestol, saj sta bila rojena zunaj zakona. Za Alberta bo to prva poroka, leta 2002 pa je monaški parlament sprejel celo zakon, po katerem bi ga na prestolu lahko nasledil sin katere od njegovih sester, če sam ne bi imel sina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.