Dolžina prstov razkriva več, kot si mislite

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pravijo, da dolžina prstov razkriva, kakšno je naše spolno življenje, kako se obnašamo in kakšna kariera nas čaka.
Oglej si celoten članek

Ljudje, katerih prstanec je daljši od kazalca, naj bi bili v maternici izpostavljeni večji količini testosterona, tisti, z daljšim kazalcem, pa večji količini estrogena. Ne glede na spol, pa naj bi izpostavljenost hormonom v maternici vplivala na naše nadaljnje življenje.

Spolno življenje
Študija univerze v Oxfordu je pokazala, da daljši prstanec, ki je, kot rečeno, rezultat večje izpostavljenosti testosteronu v maternici, znatno vpliva na spolno obnašanje. Osebe z daljšim prstancem naj bi bili namreč nagnjeni k prešuštvu, saj jih v življenju vodi moška želja oziroma prvinska potreba po velikem številu potomcev in s tem povezano menjavo partnerjev.

Ljudje z daljšim kazalcem pa sledijo ženskim principom. Pomembna jim je monogamija, saj je skrb za otroke z enim partnerjem lažja.

Kariera
Ženske, ki imajo prstanec daljši kazalca, se pogosteje zanimajo za moške poklice, kot so inženir, odvetnik … Ženske z daljšim prstancem pa si pogosteje izbirajo ženske poklice, kot so medicinska sestra ali učiteljica. Enako velja za moške.

Obnašanje
Pravijo, da so moški z daljšim prstancem bolj robati in nesramni, fantje z daljšim kazalcem pa naj bi bili nežnejši in prijaznejši – še zlasti do žensk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:45 1. Marec 2015.

    "Ženske, ki imajo prstanec daljši kazalca, se pogosteje zanimajo za moške poklice, kot so inženir, odvetnik … Ženske z daljšim …

  • 11:34 28. Februar 2015.

    Imam dolge prste, ampak prazno denarnico.<br />Na žalost.

  • 10:12 28. Februar 2015.

    Tisti z "dolgimi prsti" imajo ponavadi več keša, če imajo več keša, si lahko privoščijo tudi več spolnosti..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.