Domači pripravki za lepe roke

Foto: Žurnal24 Ne pozabite na nohte, saj tudi nohti potrebujejo nego in zaščito. (Foto: Shutter
Roke so vsak dan izpostavljene zunanjim vplivom, zato potrebujejo posebno nego. Za lepe in negovane roke lahko veliko storite sami. Negujte jih z naravnimi pripravki in ne pozabite na nohte.
Oglej si celoten članek

Vsak dan si po vsakem umivanju rok roke in nohte namažite z vlažilno kremo. Pred spanjem pa jih dodatno namažite z bogato vlažilno kremo.

Razkošje agrumov
V posodo nalijte mlačno vodo, dodajte rezino limone ali grenivke in v njen nekaj minut namakajte dlani. Agrumi v topli vodi so učinkovita naravna metoda za odstranjevanje obnohtne kožice, prispevajo pa tudi k beljenju nohtov. Roke si osušite z brisačo in jih navlažite z debelim nanosom bogate vlažilne maske ali kreme.

Naravno luščilo
Doma lahko izdelate svoje naravno luščilo, ki bo polepšalo roke in nohte. V skodelici zmešajte žličko medu, žlico sladkorja in nekaj kapljic limone, da zmes postane vodena. Navlažite roke s toplo vodo, nato pa nežno vtirajte luščilo med prste, v dlani, nohte, v kožo vse do zapestja. Na koncu izmijte.

Mehkoba olja in medu

V skodelici zmešajte žličko olivnega olja in žličko medu. Umijte roke s toplo vodo, in ko so še vlažne, vtrite v kožo pripravljeno zmes. Roke zavijte v majhne plastične vrečke, nato pa potegnite čez še par bombažnih rokavic. Počakajte 30 minut in presenečeni boste.

Sol zdravi kožo
Pogrejte skodelico mleka in vanj za pet minut namočite roke. Ta postopek bo okrepil vaše nohte in hkrati navlažil kožo. Podoben postopek lahko naredite s soljo – ta kopel bo zmehčala vašo kožo in jo pripravila na nadaljnje lepotičenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.