Domači recepti z učinkom botoksa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nega. Tudi domači pripravki lahko pomladijo kožo. Olje, sadje in jajca so prava zakladnica dobrih učinkovin.
Oglej si celoten članek

Maske. Ameriška raziskava je pokazala, da v želji po zaščiti kože pred staranjem po botoksu posegajo vse mlajše ženske.

Za vse tiste, ki prisegajo na naravno lepoto, smo na spletnih straneh lepotnih gurujev poiskali nasvete za domače pripravke, ki imajo podoben učinek kot botoks. Še več – kožo pomladijo in nahranijo.

Oljna obloga

Za preprečevanje gub zmešajte tri žličke mandljevega olja in tri žličke medu. Mešanico nanesite na obraz. Pustite učinkovati eno uro, nato sperite. Oblogo si privoščite vsaj enkrat na teden.

Razžvrkljano jajce

Dobro razžvrkljajte eno celo jajce in ga s prsti ali čistim čopičem nanesite na obraz. Ko se popolnoma posuši, ga pustite delovati še deset minut. Obraz si nato dobro umijte s hladno vodo in na kožo nanesite nekaj kapljic mandljevega ali oljčnega olja. Koža bo po maski gladka in napeta.

Beljak in limona

Beljak v domači kozmetiki dela čudeže. Stepite ga do trdega in dodajte sok ene limone. Zmes nanesite na obraz in pustite učinkovati 30 minut. Masko sperite ter na obraz nanesite nekaj kapljic svojega najljubšega olja.

Jogurt in korenček

Jogurt uravnava pH kože, korenček pa vsebuje dragocene minerale, ki kožo pomladijo. Med jo navlaži, zato je še posebej blagodejen za utrujeno kožo. Potrebujete večji korenček, dve žlici jogurta, žlico mandljevega olja in žličko medu. Korenček naribajte, ga zmešajte z jogurtom ter vmešajte mandljevo olje in med. Zmes nanesite na obraz in vrat ter pustite delovati 20 minut, nato dobro sperite.

Bananina maska

Banane so eden izmed najbolj hranljivih sadežev. V pomlajevalni maski se dopolnjujejo s sladko smetano, tradicionalnim sredstvom za preprečevanje nastajanja gub, in medom, ki kožo vlaži. Potrebujete manjšo banano, dve žlici sladke smetane, žlico medu in žlico škroba. Banano pretlačite ter dodajte sladko smetano, med in škrob. Temeljito premešajte. Če je zmes preredka, dodajte še malo smetane ali škroba. Nanesite na očiščen obraz, vrat in dekolte, lahko tudi okoli oči. Pustite delovati pol ure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.