Doroteja Premužič pokazala tetovaže

Foto: Žurnal24 Doroteja priznava, da je s tetovažami že kar malce obsedena. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Doroteja Premu%C5%BEi%C4%8D tatu Foto: Žurnal24 Doroteja Premužič tatu Foto: Žurnal24 Doroteja Premužič tatu Foto: Žurnal24 Doroteja Premužič tatu
Zajčica Doroteja Premužič ima pet tetovaž, v roku meseca dni pa bo s šesto zaokrožila svojo hrbtno tetovažo. Vse je ekskluzivno razkrila za naš portal.
Oglej si celoten članek

Playboyeva zajčica in vodja Diamantk, skupine seksi promotork in hostes, Doroteja Premužič, je na letošnji podelitvi viktorjev razkrila svojo tetovažo na hrbtu, ki pa še ni bila čisto dokončana, kar je nekatere zelo zmotilo. A se s tem ne obremenjuje.

 "Mene takšni komentarji ne motijo, naj si ljudje mislijo, kar si hočejo. Obleka je bila narejena po tetovaži, a nisem vedela, kakšna bo. Meni je izpadlo dobro. Izgledalo je estetsko. Šlo je pač za zahtevno (in zelo bolečo) tetovažo, ki jo ni bilo mogoče končati v eni seansi. Vse skupaj je trajalo štiri ure in pol. Najprej mi je mojster naredil obrobo, ob naslednjem obisku po tednu dni pa še ostalo," nam je dejala simpatična lepotica.

Odločila za poslikavo celega hrbta
Omenjena tetovaža, ki krasi Dorotejin hrbet, je pravzaprav nadaljevanje njene prve tetovaže, ki si jo je dala narediti pri sedemnajstih letih. "Prvo tetovažo sem si dala narediti na spodnji del hrbta. Sama tetovaža nima kakšnega posebnega pomena. Bila so pač nora leta. Našla sem neko slikco, celo v reviji Bravo, in se šla tetovirat brez razmisleka. Ni pa mi žal za to. Pred tremi leti sem se odločila, da jo povečam, saj se mi je zdela premajhna. Tudi ta nima nobenega pomena, gre le za en vzorec. Pred dvema mesecema pa sem se odločila za poslikavo celotnega hrbta. Zelo so mi všeč ornamenti. V veliki knjigi ornamentov sem našla ornamente iz renesanse. Moj mojster tetovaž je vse skupaj zrisal, tako da se zgornji del nadaljuje iz spodnjih dveh tetovaž. Čez mesec dni pa bom še spodnji dve spremenila v te ornamente in s tem vse povezala v eno tetovažo," nam je povedala Doroteja, za katero so lepe tetovaže umetnost, estetika, prisega pa na izključno črno-bele tetovaže, saj ji barvne niso všeč.

Lahkotnost in večna moč
To pa niso njene edine tetovaže. Na notranji strani desnega zapestja si je dala vtetovirati vilinski ključ energije, na zadnji strani vratu pa napis večna moč v stari galščini. "Vilinski ključ pomeni lahkotnost. Da bom, vse česar se bo lotila, opravila z lahkoto. Simbol sem našla v knjigi o ključih energije, ki sem si jo izposodila v knjižnici. Celo sem prebrala in ugotovila, da ima vilinski ključ energije zame poseben pomen. Tetovaža na vratu pa je nastala pred dvema letoma. K mojstru tetovaže sem prišla z besedama večna moč. Ta jih je nato vnesel v poseben program z različnimi pisavami in izbrala sem si staro galščino, ker se mi zdi podobna pisavi iz Gospodarja prstanov, čeprav sem sprva razmišljala o arabščini. A mi je bila oblika pisave v stari galščini bolj všeč," pomen in proces poslikave telesa razkriva Doroteja.

Vse tetovaže, razen prve, ki si jo je dala narediti na Hrvaškem, so delo ptujskega mojstra tetoviranja Tomaža, ki je sicer tudi kipar in slikar in po njenih besedah res obvlada stvar. Zanj se je odločila na priporočilo več ljudi. K njemu sicer hodi tudi veliko ljudi z estrade. 


Nova bo iz Svetega pisma
O tem, ali si bo dala narediti še kakšno tetovažo, pa pravi: "Nikoli ne reci nikoli. Imam obsesijo s tetovažami. Tudi tetovator mi je že rekel, da je zdaj že dovolj. A poleg že omenjene hrbtne tetovaže ornamentov razmišljam še o tetovaži psalma iz Svetega pisma, ki mi je zelo všeč. Najverjetneje bo svoje mesto našel ob strani, nekje na rebrih. Vse moje tetovaže so na "skritih mestih", in sicer zato, da se jih ne naveličam, pa tudi, da niso dosegljive vsem, da jih lahko vidijo samo partner in moji prijatelji. Odvisno seveda, kaj imam oblečeno."

Njenemu partnerju, raperju Trkaju, so tetovaže zelo všeč in tudi sam razmišlja o tem, da bi se dal v kratkem tetovirati. "Če ne, mu bom pa jaz to poklonila za kakšno darilo. Oba sva rokerja po duši in obema je to zelo všeč," pravi v smehu Doroteja.

Tetovaža naj ima pomen
Vsem, ki razmišljajo, da bi se dali tetovirati pa svetuje, da dvakrat premislijo. "Predvsem naj premislijo, kaj si bodo dali tetovirati. Še posebno kočljiva so razna imena partnerjev. Veza gre namreč lahko zelo hitro po zlu. Dobro je, da ima tetovaža nek pomen. To je večna stvar. Hvala bogu imamo sicer takšne tetovatorje, ki lahko tetovažo spremenijo oz. obnovijo, a vseeno. Tega ne moreš izbrisati. Zelo pomembna je tudi izbira tetovatorja. Neuki ali neizkušeni te lahko tudi poškoduje. Če ti gre pregloboko v kožo, nastane brazgotina. Ta brazgotina reagira na sonce, na vse, nenehno srbi. Možne so tudi okužbe s hepatitisom C preko igle, zato je treba res skrbno pretehtati, komu se bomo pustili tetovirati," vsem na srce polaga Doroteja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.