Dr. House tudi poje

Foto: EPA Hugh LAurie Foto: EPA Scarlett Johansson Foto: EPA Milla Jovovich Foto: EPA Juliette Lewis Foto: EPA Robert Downey Jr. Foto: Reuters Bruce Willis
Pojoči igralci. Nazadnje nas je presenetil Hugh Laurie.
Oglej si celoten članek

Preobrazbe. “Nisem se rodil v Alabami leta 1890. Nikoli nisem jedel zdroba, obiral pridelka ali raztovarjal voza. Ob mojem rojstvu ni nobena ciganka ničesar rekla moji mami in nikomur, kolikor vem, nisem prodal svoje duše. Naj ta album pokaže, da sem bel Anglež srednjega razreda, ki odprto prestopa glasbo in mit ameriškega juga,” ob izdaji svojega bluesovskega prvenca z zgovornim imenom Let Them Talk (Naj govorijo, op. a.) pojasnjuje eden od najbolj znanih zdravnikov med nezdravniki, televizijski dr. House (pri nas se je predstavljal z Zdravnikovo vestjo), sicer 52-letni Hugh Laurie. Veliki bluesovski navdušenec se je za interpretacijo bluesovskih zgodovinskih komadov odločil na povabilo založniškega velikana Warner Bros Records. “Najhuje pa je to, da sem prekršil glavno pravilo umetnosti, glasbe in kariernih poti: igralci naj bi igrali, glasbeniki pa naj bi se ukvarjali z glasbo. Tako to deluje. Rib ne kupujete od zobozdravnika in vodovodarja ne vprašate za finančni nasvet – zakaj bi torej poslušali glasbo igralca? Odgovor je – da ni odgovora. Če vam je izvor pomemben, nisem pravi naslov za vas,” dodaja Laurie.

Johanssonova – izgubljena s predelavo
Da pa se igralci radi spuščajo v pevske vode (ali nasprotno) že od nekdaj, dokazujejo legende – Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Fred Astaire, Frank Sinatra in kopica drugih –, ki so jim glasilke dobro služile, med novejšimi eksperimentatorji pa jih je manj z opevanimi izdelki. Tako je denimo Scarlett Johansson pred štirimi leti izdala album priredb komadov Toma Waitsa (ki se, mimogrede, odlično obnese v vlogi glasbenika in igralca) z naslovom Anywhere I Lay My Head, kritiki pa ga niso sprejeli z navdušenjem.

Navdih črpajo iz razburkanega življenja
Med znanimi igralci pevci lahko obudimo obalnostražni lik Davida Hasselhoffa, ki je v svoji najbolj znani pesmi iskal svobodo, v alkoholu, zaradi katerega je zadnja leta pogost obiskovalec bolnišnic, pa je gotovo ni našel. V bogatem naboru pevcev s filmsko kilometrino najdemo tudi dva znana ločenca – Brucea Willisa (bivši mož Demi Moore zagotovo zna peti) in Billyja Boba Thorntona (nekdanjega zakonca Angeline Jolie ima kamera precej raje kot mikrofon) –, temperamentnega in glasovno obdarjenega verižnega kadilca Russella Crowa, Roberta Downeyja Jr., ki ima z razburkanim življenjem kje nabirati gradivo za pesmi, in alter ega Raya Charlesa Jamieja Foxxa, ki mu glasovni razpon ne dela težav. Med damami vam bo Gwyneth Paltrow kot pevka všeč, če vam leži country, presenečajo pa tudi nežna Milla Jovovich, divje rockerska Juliette Lewis in “popsi” Jennifer Love Hewitt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.