Draga terapija: Denis Toplak se je rešil bolečin

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Denis Toplak bi moral na artroskopijo, a je našel boljšo rešitev …
Oglej si celoten članek

Zmagovalec prve sezone šova Kmetija: Nov začetek Denis Toplak se je končno rešil bolečin, ki so ga pestile že od lani, ko si je med nogometom poškodoval meniskus. "Zaradi poškodbe nisem smel trenirati. Moral sem čim prej pod nož, saj že pol sezone nisem igral. V Avstriji je nekaj klubov, pri katerih bi lahko igral in dobro zaslužil,“ je za Žurnal24 povedal Denis, ki je s posegom kar lep čas odlašal. "Za operacijo nisem našel časa, saj sem na Planet TV delal kot komentator. Malo sem tudi 'zabušaval',“ je priznal.

Toplak bi moral na artroskopijo, med katero kirurg na kolenu naredi manjši rez in v kolenski sklep uvede kamero, ki je priključena na video monitor. Koleno nato napolni s tekočino pod pritiskom in pregleda kolenski sklep ter po potrebi popravi ali odstrani okvarjena tkiva. Zmagovalec Kmetije pa se je odločil za manj invazivni poseg, po katerem bo hitreje okreval. "V Zagrebu sem v Polikliniki Medikol šel na PRP terapijo. Nič ni bolelo. Mogoče je videti grozno, ko ti injekcijo potisnejo v koleno, ampak res ni bilo hudo. Potreboval bom dve injekciji, na zelenice pa se bom lahko vrnil še letos, saj bom koleno spet lahko normalno obremenil že čez 20 dni.“

Pri PRP terapiji gre za zdravljenje z avtologeno trombocitno plazmo. Bolniku odvzamejo 10 mililitrov krvi, ki jo nato obdelajo, in sicer tako iz nje izločijo trombocitno plazmo z rastnimi faktorji, ki imajo pomembno vlogo pri zdravljenju in regeneraciji tkiv. Plazmo nato vbrizgajo v prizadet predel.

Terapija je draga, saj je treba za dve injekciji odšteti več kot 2000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.