"Dragi Nejc, vedno boš naše zlato sonce"

Foto: Peter Uhan/SNG Drama
Foto: Peter Uhan/SNG Drama
Jernej Šugman bi 23. decembra praznoval 51 let.
Oglej si celoten članek

10. decembra 2017 smo izgubili priljubljenega igralca Jerneja Šugmana. Umrl je med smučanjem v Podljubelju, in sicer zaradi srčne kapi.

Šugman bo živel večno, a ne le zaradi svoje strme kariere in nepozabnih vlog, ampak tudi zaradi svoje osebnosti. Najbolj ga seveda pogrešajo tisti, ki so ga dobro poznali, kot na primer njegovi kolegi iz SNG Drama Ljubljana, ki so se 23. 12. z lepim zapisom spomnili nanj. Pred dvema dnevoma bi Jernej, če ga ne bi vzela kruta usoda, namreč praznoval svoj 51. rojstni dan.

"Dragi Jernej, vse najboljše, tja onkraj decembrsko zasanjanih zvezd večnosti. Rodil si se 23. decembra pred 51 leti in danes bi praznoval svoj rojstni dan. Veselil bi se, verjetno po zadnji predbožični predstavi, in mi s teboj. Pred dvema tednoma je minilo drugo leto od tvojega prezgodnjega slovesa, ki nam je zlomilo srca. Misli, da te ne moremo kar preprosto objeti, se s teboj iskreno pogovoriti o tem ali onem ali se od veselja do solz nasmejati, ne bodo nikoli popolnoma izgubile trpkega priokusa najbolj pristnega prijateljskega hrepenenja in pogrešanja. Vedno si nam znal prisluhniti, vedno si vzel čas. Vsako srečanje s teboj je bilo posebno. Odšel si na vrhuncu umetniških moči, sredi ustvarjalne in življenjske poti. V sedemindvajsetih letih, ki si jih v veliki meri posvetil prav gledališču in ljubljanski Drami, si vdihnil življenje 83 gledališkim vlogam in kar 77 odrskih stvaritev si oblikoval kot član, prvak igralskega ansambla Drame. Hvala, dragi Nejc, vedno boš naše zlato sonce, najsvetlejša zvezda, ljub prijatelj, ki ga ne more vzeti niti muhasto življenje.“
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 06:19 26. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 03:49 26. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 01:20 26. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.