"Dresi so nesprejemljivi"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
"Dresi kolumbijske ženske kolesarske ekipe v kožni barvi so nesprejemljivi," je bil ogorčen 63-letni Britanec na čelu krovne kolesarske organizacije.
Oglej si celoten članek

Članice ženske kolesarske ekipe Bogota Humana so na dirki po Toskani tekmovale v rumeno-rdečih dresih, predel nad in pod pasom pa je bil v kožni barvi. Fotografije s tekmovanja so vzbudile veliko pozornosti, odzval se je tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Brian Cookson.

"Dresi kolumbijske ženske kolesarske ekipe v kožni barvi so nesprejemljivi," je bil ogorčen 63-letni Britanec na čelu krovne kolesarske organizacije.

Fotografije so se hitro razširile na socialnih omrežjih. Predsednik Cookson je še zapisal: "Strinjamo se z vsemi, ki ste opozorili na neprimernost dresov kolumbijske ekipe. To je nesprejemljivo z vsemi standardi človeške dostojnosti." Dodal je, da je mednarodna kolesarska zveza opozorila kolumbijsko zvezo, naj nadzira drese, s katerimi ekipe tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih.

Med kritiki dresov je tudi nekdanja svetovna prvakinja Nicole Cooke, ki je zapisala: "To ni več šport. Punce, postavite se zase, recite ne!"

Ni še jasno, če bodo kolesarke v podobnih dresih tekmovale za Kolumbijo na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Ponferradi, ki bo naslednji teden v Španiji, še poroča časnik Guardian.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.