Družina Oliverja Dragojevića vsa iz sebe

Foto: Mediaspeed Oliver Dragojević
Svojci pokojnega so se obrnili na odvetnika.
Oglej si celoten članek

Čeprav od smrti Oliverja Dragojevića mineva šele mesec in pol, se njegovo ime že uporablja v različne komercialne namene. Hrvaški portal 24sata piše, da zato Oliverjeva družina sporoča, da bodo zaščitili Oliverjevo ime. Nočejo namreč, da bi se brez predhodnega dogovora z njimi njegovo ime uporabljalo v kakršnekoli komercialne namene, v smislu marketinga, prirejanja koncertov, prireditev …

"Ker želimo ohraniti spomin na Oliverja, se nam zdi nujno, da sodelujemo pri vsakem koraku organizacije koncerta, uporabi njegovega imena, njegovega dela. Sodelovanje bomo morali potrditi in podpisati mi," so povedali svojci pokojnega, katerim Oliverjevo ime ne predstavlja samo osebne vrednosti, ampak tudi nepogrešljiv del hrvaške glasbene dediščine.

Žena pokojnega glasbenika Vesna Dragojević je izjavila, da se petje njegovih pesmi ne more prepovedati in da tega niti noče. To lahko dela vsak, je povedala in dodala, da se tako ekstremnih posegov družina ne misli posluževati. "Naj se pojejo njegove pesmi, nočem pa, da bi se njegovo ime izkoriščalo. Zato smo se odločili za ta korak. Organizirati so začeli koncerte v spomin v Avstraliji, Nemčiji, Združenih državah Amerike in drugod po svetu. Nekatere smo že opozorili. Morali smo nekaj narediti. Ni pošteno, da se tako okoriščajo na račun njegovega imena in bog pomagaj, nekateri so celo dobrodelni. Vem, kje konča zbrani denar. Zame so to sumljivi posli. Začeli so tiskati majice z Oliverjevim obrazom. Ne bi smeli bogateti na račun njegovega imena in na račun njegove glasbe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:20 7. September 2018.

    saj pa ni sam avtor nobene pesmi, Zdenko Runjić mu je vse tekste pisal, pa Giboni recimo cesarico..... oni imajo ...

  • 10:47 7. September 2018.

    Ma družina prov,da se prepove izkoriščanje imena raznoraznih "samooklicanih" promotorjev,sicer mi je njegova muska bedna,ampak služiti z njim pa čeprav ...

  • 09:25 7. September 2018.

    Oliver ni samo od družine ampak je od vseh,zdaj je postal legenda pa če se družina še tako repenči

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.