Drzne avstralske službe

Foto: Žurnal24 Na Kangaroo Islandu vrvi od življenja, a nekatere ogrožene živalske vrste bodo d
Avstralija je leta 2009 ponujala "najboljšo službo na svetu", zdaj pa izziva z novimi neobičajnimi službami. Bi raje lovili koale ali urejali domovanja pingvinov?
Oglej si celoten članek

Avstralci so v Veliki Britaniji (v mislih so imeli predvsem mlade Britance, naveličane turobnega vremena, dolgočasnih služb in slabih plač) predstavili nenavadna delovna mesta, ki so na voljo tudi kot malce daljše počitniško delo. Kaj torej lahko počnete na delovnih počitnicah na najmanjši celini, natančneje v zvezni državi Južna Avstralija? Lovite koale (lovci na koale bodo "pomagali nadzorovati populacije koal v okolici mesta Adelaide"), označujete in opazujete nenevarne morske pse ogroženih vrst, poskušate pivo, varujete in urejate domovanja ogroženih pingvinov na otoku Kangaroo in še kaj. Izkušnje za nobeno od naštetih služb niso potrebne, poudarjajo Avstralci.

Ostanite za vedno!
Vlada zvezne države Južna Avstralija se je malce nenavadnega projekta lotila v želji, da na svoje obale zvabi čim več mladih in na delo pripravljenih Britancev. Morda kar za vedno. Avstralci namreč želijo mlade Britance prepričati, da je "življenje na drugem koncu sveta vznemirljivejše kot biti priklenjen na tipkovnico v Veliki Britaniji". Avstralski agent, ki na Otoku mladim pomaga priti do služb v Avstraliji, je pojasnil: "Ne gre za eno delovno mesto, za katerega bi se potegovali vsi. Gre za to, da ljudem pokažemo, da Južna Avstralija ponuja razburljivejše delo in potovanja kot drugi deli sveta." Dodal pa je še, da je Južna Avstralija financirala raziskavo med dva tisoč Britanci, v kateri je 60 odstotkov vprašanih povedalo, da jih njihova služba dolgočasi, skoraj tri četrtine pa jih med delavnikom niti enkrat ne stopi iz stavbe, v kateri delajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.