Ducejeva alfa naprodaj

Foto: Žurnal24 Ducejeva alfa romeo je še vedno v izvrstnem stanju.
Alfa romeo 6C 2300 Pescara Spyder, ki je nekoč pripadala italijanskemu diktatorju Benitu Mussoliniju, gre na dražbo.
Oglej si celoten članek

Avtomobil je bil leta 1935 izdelan na Ducejevo izrecno zahtevo. V skladu z njegovimi željami so mu dodali še en sedež, motorju pa moč z 48 kW povečali na 72. Avtomobil ima tudi sicer pestro zgodovino, saj je leta 1936 na znameniti dirki Mille Miglia osvojil tretje mesto v svojem razredu in skupno trinajsto mesto. Vozil ga je nekdanji testni voznik tovarne Alfa Romeo Ercole Boratto, ki pa ga je Mussolini najel za osebnega šoferja.

Ker je konec 30. let v Italiji zaradi sankcij vladalo pomanjkanje bencina, so avtomobil prilagodili za uporabo alkohola, kar se še vedno vidi. Alfa je bila v lasti začetnika fašizma do leta 1939. Avkcijska hiša H&H bo dražbo izvedla konec februarja, za avtomobil pa naj bi po predvidevanjih lahko iztržili do 1,2 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.