Dunaj diši po božiču

Foto: Sergeja Hadner Hvala Dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala Dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala Dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala Dunaj
Nad dunajskim največjim božičnim sejmom se dvigata pravljično osvetljena mestna hiša, v kateri otroci pečejo piškote, in 28-metrska smreka, okrašena s tisoč varčnimi lučkami.
Oglej si celoten članek

Christkindlmarkt vsako leto obišče tri milijone ljudi, od tega 500 tisoč tujcev. Tudi letos bo tako, kriza se tu ne pozna, pravijo organizatorji. Med stojnicami, kjer je strogo prepovedano prodajati bojne igrače, se počasi premika reka ljudi, številni pa posedajo na klopcah v parku levo in desno od sejma. Pod ogromnimi drevesi, ki so zaradi velikih lampijonov videti čarobna, ljudje srkajo punč ali se krepčajo s pečenim krompirjem in kostanjem. Tako že 700 let.

Nekaj minut hoje od zgodovinskega središča v četrti Spittelberg na božičnem bazarju v ozkih mestnih uličicah srečamo Slovence, ki na stojnici prodajajo ročno izdelan nakit. “Kupujejo, seveda kupujejo, Nemci, Avstrijci, Američani na veliko, Španci, Italijani in Slovenci pa le gledajo,“ povedo.

Spet drugačen sejem je pred Karlovo cerkvijo. Na kupih slame na sredini se igrajo otroci in domače živali, na v krogu razporejenih stojnicah pa prodajajo inovativne in dražje izdelke umetnih obrtnikov.

Okusni tradicionalni avstrijski prigrizki – sendvički z zaseko, klobasice, zapečen krompir s sirom in šunko ter še marsikaj – pa so zaščitni znak sejma pred poletno rezidenco habsburške monarhije Schönbrunn.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.