Dvakrat premislite, preden otroku ponudite to sladkarijo

Foto: Profimedia
Videz tudi v tem primeru lahko vara.
Oglej si celoten članek

Pod drobnogled so vzeli čokoladne banane in preverili, kaj dejansko vsebujejo. Predvsem so se osredotočili na to, koliko banane dejansko je v izdelku. 

Primerjali so osem izdelkov, ki se ponašajo z nazivom čokoladne banane. Pri vseh sta med sestavinami na prvem mestu sladkor ali pa glukozno-fruktozni sirup, piše 24sata. 

Med osmimi izdelki se je znašel tak, ki ne vsebuje nič banane. Drugi vsebujejo ali bananino kašo ali bananin prah, ki ga je od 0,1 odstotka do 8 odstotkov. Poleg omenjenih sestavin izdelki vsebujejo še vodo, beljak, sredstva za želiranje, arome in barvila. Med sestavinami opozarjajo na prisotnost aditiva E476, ki bi lahko povzročal prebavne težave in alergije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:12 10. September 2017.

    In nič novega tp vemo ler jih jemo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.