Eden najbolj vročih in zaželenih Slovencev že 25 let srečen z le eno

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Za njem so se podile trume oboževalk, a on se je že pri 23-ih zaljubil do ušes.
Oglej si celoten članek

Najstnice in tudi njihove mame so v najbolj popularnih časih slovenske zasedbe Rok'n'Band vzdihovale ob glasu in stasu Roka Ferengja, ki še danes velja za slovenskega Elvisa Presleya. Pred njegovimi koncerti so stale v vrstah in Rok je zagotovo eden izmed najbolj oboževanih domačih glasbenikov. A v nasprotju z javno podobo, je bilo njegovo srce oddano že pri rosnih 23-ih, ta ljubezen pa drži že dolgih 25 let.

Rok je takrat 21-letno Aliso spoznal pri frizerju, ki za popolne pričeske para skrbi še danes. Alisa je takrat že imela hčerkico iz prejšnje zveze, ki pa jo je Rok takoj vzel za svojo. "Rok obožuje otroke, ne le najine, vse otroke. Za otroke v Sloveniji je naredil več kot katerikoli politik in estradnik. Res občudujem to njegovo humanitarnost," o svojem partnerju s presežki tudi po četrt stoletja govori Alisa, ki pa odkrito priznava, da je bila nekoč tudi malo ljubosumna na Rokove oboževalke: "Ko si mlad, si tudi ljubosumen. Če ljubosumja ni, nisi zaljubljen. A kljub temu, sem ga vedno podpirala pri njegovem delu. Še vedno sva skupaj in imava se dobro. Danes lahko rečem, da drug drugega dopolnjujeva, tudi službeno veliko sodelujeva. Ključ najine ljubezni pa sta zaupanje, iskrenost in spoštovanje. Pa tudi v tem, da s partnerjem ravnaš kot s svojim partnerjem, ne da mu ukazuješ kot otroku."

Foto: Osebni ahiv rok ferengja

Roku in Alisi pa ni skupna le ljubezen drug do drugega, do otrok in do glasbe, pač pa sta oba tudi strastna motorista. "Jaz sem taka divja mamica, bajkerka. Ker je bil Rok čez vikende veliko odsoten, sem se naveličala čakati na naslednji motoristični izlet in sem naredila izpit, da sem se lahko zapeljala tudi sama. Sedaj, ko so otroci že dovolj veliki, pa zapeljem tudi njih," pravi Alisa, ki pa se v prihodnosti vsekakor vidi na novih pustolovščinah z Rokom: "Midva se tudi na stara leta vidiva skupaj. Upam, da bova lahko veliko potovala. Nikoli ni idealno, a z optimizmom premagaš vse."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:20 27. April 2021.

    Želim jima srečno in plodno zvezo še naprej! Ampak sem se vprašal; že Rok je nizke višine(nekoč med pavzo Rok …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.