Eko Sneguljčica s sedmimi palčki

Foto: Miha Fras, Mini Teater Ljubljana
Foto: Miha Fras, Mini Teater Ljubljana
Z malčki si ob 17. uri v Mini Teatru na Križevniški ulici v Ljubljani oglejte lutkovno predstavo Sneguljčica.
Oglej si celoten članek

Pravljični junaki tokrat ne bodo vpeti v svet čarobnega gozda, zastrupljenih jabolk, idilične narave in nadnaravnih poljubov, temveč se bodo v skladu s svojimi arhetipskimi karakterji vživeli v sodobne družbene ustroje. Posodobljene pravljične situacije, to pot umeščene v  mračno rudarsko mesto, bodo s pomočjo novodobnih pripomočkov v prvi vrsti opozorile na ekološko krizo in nenadzorovano zastrupljanje okolja. A brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat ne bo šlo. Pravljica o Sneguljčici bo zaživela kot živ in piker komentar na aktualno stanje sveta, pri tem pa bo ohranila vse bistvene pravljične motive, ki jih ta kultna zgodba premore.

Češki režiser in lutkar Marek Bečka je v Mini teatru navdušil že s predstavama Obuti maček in Mizica, pogrni se.Tokrat se loteva reinterpretacije kultne Sneguljčice bratov Grimm. V priredbah izvirnih besedil Bečka ohranja temeljne dogajalne loke, obenem pa z drznimi avtorskimi pristopi oblikuje svojevrstno ostrino humorja, skozi katero se vedno znova izraža realna, predvsem pa aktualna podoba sveta.

Cena vstopnice za odrasle je osem evrov, za otroke pa šest evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.