Ekskluzivna premiera Vinil

Foto: HBO Vinil Foto: HBO Vinil Foto: HBO Vinil Foto: HBO Vinil Foto: HBO Vinil
Home Box Office, vodilna premium televizijska mreža, s ponosom najavlja novo dramsko serijo iz originalne HBO produkcije „Vinil“ (Vinyl), ki bo imela ekskluzivno premiero na HBO-ju v Sloveniji ob istem času kakor v ZDA: 15. februarja, v noči z nedelje na ponedeljek ob 03.00h po lokalnem času.
Oglej si celoten članek

Prvi del serije „Vinil“ bo še isti dan premierno dostopen tudi na naših storitev videa na zahtevo - HBO On Demand in HBO GO, prav tako pa se bo ponovno predvajal na HBO kanalu - ponedeljek ob 20.05h.

Z oskarjem in emmyjem nagrajeni režiser Martin Scorsese (The Departed, HBO-jev “Imperij pregrehe”), dobitnik zlatega globusa in za emmyja nominirani Mick Jagger (HBO dokumentarec “Mr. Dynamite: The Rise of James Brown”) ter za oskarja nominirani, večkratni emmyjev nagrajenec Terence Winter (The Wolf of Wall Street, ustvarjalec HBO-jevih kultnih serij “Sopranovi” in “Imperij pregrehe”), na HBO prinašajo popolnoma novo serijo „Vinil“. Prizorišče te dramske serije je New York sedemdesetih let ter spremlja z mamili in seksom prepojeno glasbeno industrijo v zgodnjih letih panka, diska in hiphopa – kakor to skozi svoje oči vidi predsednik glasbene založbe Richie Finestra (Bobby Cannavale), ki skuša rešiti svoje podjetje ter lastno dušo, ne da bi pri tem uničil vsakogar na svoji poti.

Zgodba, ki se odvija v New Yorku leta 1973, spremlja življenje Richieja Finestre, predsednika glasbene založbe, ki ljubi kokain, je v težavnem zakonu in na čelu podjetja, ki izgublja sijaj. Richiejeva soproga Devon, nekdanja igralka in fotomodel, ki je bila v času prizorišča Factory slavnega Andyja Warhola del njegovega kroga v New Yorku v šestdesetih letih, je zdaj predmestna gospodinja ter mati dveh otrok. Osebne in poslovne stiske njenega moža so pustile pečat tudi na njunem odnosu in pri njej vzbudile željo, da bi se vrnila k svojim umetniškim koreninam. Tukaj pa je tudi Zak Yankovich, ki so ga izkušnje pri založbi American Century ter sklenjene milijonske pogodbe spremenile v nepogrešljivega sodelavca, četudi običajno deluje v Richiejevi senci. Njun poklicni odnos pretresajo mnoga nesoglasja o tem, kako voditi založbo skozi burno glasbeno dogajanje leta 1973.

Prvega od desetih delov je režiral Martin Scorsese po scenariju, ki so ga napisali Rich Cohen, Mick Jagger, Martin Scorsese in Terence Winter.

Igralska zasedba:
Glavne vloge v seriji „Vinil“ igrajo: z dvema emmyjema nagrajeni Bobby Cannavale (kot Richie Finestra), Olivia Wilde (kot Richiejeva soproga, Devon Finestra) in z emmyji nagrajeni Ray Romano (kot Zak Yankovich, nepogrešljiv del Richiejevega podjetja, čeprav običajno deluje v njegovi senci). Zraven njih igrajo še: Ato Essandoh (kot Lester Grimes, Richiejeva prva stranka v zgodnjih šestdesetih letih), James Jagger (kot Kip Stevens, ustanovitelj in vokalist pri zasedbi The Nasty Bits, surovi newyorški skupini), Paul Ben-Victor (kot Maury Gold, Richiejev mentor in lastnik založbe Rondelay Records) in mnogi drugi.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.