Ekstaza simfonije preplavila Križanke

Foto: Peter Klinc Ekstaza simfonije preplavila Križanke Foto: Peter Klinc Ekstaza simfonije preplavila Križanke Foto: Peter Klinc Ekstaza simfonije preplavila Križanke Foto: Peter Klinc Ekstaza simfonije preplavila Križanke Foto: Peter Klinc Ekstaza simfonije preplavila Križanke
Sinoči je v Križankah v prestolnici skladatelj in multiinštrumentalist Rok Golob uresničil veličastni cross-over koncert s številnimi gosti. "Energija na, pod in za odrom je neopisljiva," je dejal glasbeni maestro.
Oglej si celoten članek

V ljubljanskih Križankah je sinoči prekipevalo od pozitivne energije, saj je občinstvo navdušeno spremljalo nastopajoče, glasbenike različnih žanrov, ki so skupaj z orkestrom in zborom Slovenske filharmonije pripravili nepozaben večer.

Idejni vodja cross-over projekta je bil skladatelj in vsestranski umetnik Rok Golob, ki je svoje želje zaupal direktorju Slovenske filharmonije Damjanu Damjanoviču. Ta ga je podprl in v prestolnici so se v enem večeru na istem odru zbrali vrhunski glasbeniki ter dokazali, da glasba ne pozna meja. "Daleč od tega; glasbeniki se morajo združevati, stopiti skupaj in se imeti lepo," je prepričan Rok Golob. Sam je s projektom dihal že dlje časa, zadnje dni pa tudi vsi nastopajoči, ki so svoje naloge sinoči opravili z odliko. Nastopili so Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček, Matjaž Robavs, Murat & Jose, Urška Majdič,  HeaveniX in dirigentka Martina Batič.

Skupaj z njimi je maestro dokazal, da simfonična glasba nima meja, da dosega množice in se preliva v vse glasbene žanre. Očitno je to formulo za svojo vzelo tudi občinstvo v polnih Križankah; prišle so vse generacije in ljubitelji raznolikih glasbenih zvrsti. "Prav je, da se dela, in prav je, da se združujemo," je povedala Maja Keuc, Nuška Drašček pa dodala: "Že v zaodrju je bila neverjetna energija!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.