Elegija abstraktnega obraza

Foto: Klub LokalPatriot
Foto: Klub LokalPatriot
V Klubu LokalPatriot bo svojo razstavo Elegija abstraktnega obraza ob 19. uri na ogled postavila avtorica Dolores Padewsky.
Oglej si celoten članek

Človek je venomer žalosten, saj je pot k veselju neskončna, temeljno veselje pa nedosegljivo. Serija avtorice Dolores Padewsky prikazuje povprečje drevoreda osebkovega življenja, ki po nesrečnem naključju, ki doleti skoraj sleherni individuum, doseže veselje, ki to sploh ni.

Skozi vzpone in padce iskanja večnega veselja, ki v teoriji avtorice pomeni le smrt, katere jih avtorica prikaže z dvanajstimi črno-belimi olji na platnu, človek najde trenutek, ko je vesel brez temeljev, ki so ponazorjeni v centralni inštalaciji. Pomanjkljivi temelji se podrejo pod težo človekovega veselja in le tega zopet potisnejo v žalost, ki je zaradi padca še burnejša.

Vstop je prost!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.