Elvis bo vedno živ

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na tisoče oboževalcev Elvisa Presleyja je v noči z nedelje na ponedeljek na posestvu Graceland, nekdanjem domu kralja rock 'n' rolla, počastilo 33. obletnico smrti svojega idola.
Oglej si celoten članek

Prišli so z različnih koncev sveta ter se udeležili tradicionalne letne procesije s svečami.

Elvis Presley je umrl 16. avgusta 1977 na Gracelandu, star 42 let. Spominske slovesnosti so se začele že leto zatem.

Medtem ko so obiskovalci v procesiji vstopali na Graceland, so lahko poslušali Elvisove balade, kot sta "If I Can Dream" in "Fools Rush In". Vhod na pokopališče, kjer so pokopani tudi Elvisov oče Vernon, njegova mati Gladys in babica Minnie Mae, so obkrožale fotografije in cvetje.

Nočna procesija na posestvu Graceland je vrhunec celotedenskih dogodkov, med katerimi so še srečanja klubov oboževalcev, filmske projekcije in tekmovanja imitatorjev glasbene legende.

Priredili so tudi pogovore s pisatelji, fotografi in tesnimi prijatelji Elvisa, med drugim z Joejem Espositom, ki je bil del Elvisovega spremstva, imenovanega "Memphis Mafia".

Tudi po svetu so se spomnili kralja rock'n'rolla, fotografije njegovih imitatorjev so v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.