Ema 2018: BQL v finalu ne bosta pela pesmi z naslovom Ptica

Foto: Anže Petkovšek Predizbor EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.
Foto: Anže Petkovšek Predizbor EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.
Spremembe v finalu Ema 2018.
Oglej si celoten članek

Mnogi so se razveselili odločitve, da so se morali letošnji tekmovalci na Emi predstaviti s pesmijo v slovenščini. To pa, kot smo izvedeli, ne pomeni, da bodo v slovenščini peli tudi v finalu. Dva izvajalca, BQL in Ina Shai, sta se odločila, da se Sloveniji predstavita z angleško različico pesmi. Naslov pesmi bratov Piletič je sedaj Promise (prej Ptica), naslov Inine pesmi pa Glow (prej V nebo).

"Letošnja novost izbora Ema 2018 je bila po sklepu Programskega sveta RTV Slovenija, da se morajo vse skladbe na predizboru predstaviti v slovenskem jeziku. Za skladbe, ki so se uvrstile v finale, pa velja evrovizijsko načelo proste izbire jezika,“ je za Žurnal24 povedala tiskovna predstavnica RTVS, Maruša Kobal.

Foto: Anže Petkovšek Ina Shai

Ina Shai je za naš portal razložila, da je pesem prvotno napisala v angleščini, a jo je, ker jo je želela predstaviti Sloveniji na Emi, morala spremeniti v slovenščino. Kot nam je povedala mlada pevka, so bili odzivi zelo pozitivni. Besedilo se je mnogih dotaknilo in ker si Ina Shai želi, da bi se, če bi zmagala na Emi in našo državo predstavila na Evroviziji, besedilo dotaknilo tudi Evrope, bo pesem zapela v angleščini.

Pesem BQL je delo Maraaye. Kot nam je razložil Raay, je bila tudi pesem Ptice prvotno napisana v angleščini.
"Pravila Eme so za polfinale zahtevala nastop v slovenščini, v finalu pa naj bi predstavil pesem v jeziku, v katerem jo vidiš ne Eurosongu,“ pravi Raay.

Kako pesmi zvenita v angleščini, lahko slišite v spodnjem videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:47 23. Februar 2018.

    Hahahahhaha... zdaj bosta smrkača še bolj podobna Modern Takling... :DDDD Noro, kako za en drek musko je Raay letos poslal …

  • 11:26 23. Februar 2018.

    Kradete na denar....rtv-jevci.

  • 11:26 23. Februar 2018.

    Karkoli ni napisano in zapeto v slovenščini, bi bilo treba prepovedati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zato pa tega sranja ne gledamo več !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.