Ema bo, a tokrat ne bomo izbirali med različnimi izvajalci

Foto: Anže Petkovšek Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020.
Foto: Anže Petkovšek Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020.
V Razvedrilnem programu TV SLO bodo tudi v letu 2021 pripravili tradicionalni izbor EMA.
Oglej si celoten članek

Izbor skladbe poteka že od julija, ko je bilo objavljeno vabilo k sodelovanju na izboru skladbe za Ano Soklič za Pesem Evrovizije 2021. Prišlo je kar 191 prijav. "Izbor se je trenutno zožil zgolj na tri skladbe. Razvedrilni program bo v sodelovanju z izvajalko in z mnenjem strokovne komisije v naslednjih dneh odločal o primernosti ene ali dveh skladb za Emo 2021," so sporočili z RTVS.

Pesem Evrovizije bo maja v nizozemskem Rotterdamu. Slovenska skladba bo najprej tekmovala v 1. predizboru 18. maja. Če se bo uvrstila v prvo deseterico, pa jo bomo slišali še v evrovizijskem finalu 22. maja 2021.

Ana je s pesmijo Voda na Emi zmagala lani, a je Eurosong zaradi koronavirusa odpadel. Pravila za Pesem Evrovizije 2021 se ne bodo spreminjala, kar pomeni, da letošnje pesmi ne morejo sodelovati tudi v letu 2021.

Ema bo potekala 27. februarja. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.