Eni v Toronto, drugi v Benetke

Foto: Žurnal24 Festival bo odprl Črni labod (Black Swan) Darrena Aronofskega, ki je vlogi prima
Beneški filmski festival. Manj zvezdniških imen, a zato več mlajših filmarjev.
Oglej si celoten članek

Jutri se bo v Benetkah začel 67. mednarodni filmski festival Mostra, na katerem bo do 11. septembra prikazanih 83 celovečercev, 24 od njih, med njimi kar četrtina ameriških, pa se jih bo potegovalo za zlatega leva.

Predsednik žirije, ki bo odločala o zmagovalcih tekmovalnega programa, je letos Quentin Tarantino, med mlajšimi filmarji, ki se bodo potegovali za nagrade, pa sta tudi 41-letni Darren Aronofsky, ki je zlatega leva prejel že pred dvema letoma za film Rokoborec, tokrat pa bo okus stroke preizkušal s Črnim labodom, ter 39-letna Sofia Coppola, ki se bo predstavila s komično dramo Somewhere.

Priložnosti vabijo čez lužo
Čeprav gre za najstarejši filmski festival na svetu in so udeležbo med drugim potrdili Helen Mirren, Ben Affleck, Natalie Portman in Catherine Deneuve, se ta v primerjavi s svojimi zlatimi leti vseeno spopada s pomanjkanjem zvezd.

Vzporedno z Mostro namreč poteka festival tudi v Torontu, ki zaradi nižjih stroškov in priložnosti za sklepanje poslov marsikatero ime zabavne industrije odvrne od Evrope proti Severni Ameriki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.