Enostaven trik za zmanjšanje apetita

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za težave z odvečnimi kilogrami morda ni kriva le hrana, ki jo jeste, ampak tudi način, kako jo jeste, pravijo raziskovalci.
Oglej si celoten članek

Nova raziskava o prehrani nakazuje, da se lahko vsaj nekaj odvečnih kilogramov znebite s pravilnim načinom prehranjevanja, natančneje z daljšim žvečenjem hrane, poroča Daily Mail.

Jejte počasi

Počasnejša metoda prehranjevanja naj bi vplivala na manjši apetit tudi naslednji dan, zato bi ta morala postati ena od dejavnikov zdravega načina prehranjevanja, pravijo raziskovalci z Univerze v Birminghamu. Ti so ugotovili, da so tisti, ki so hrano jedli počasneje in vsak grižljaj žvečili okoli 30 sekund, pojedli pol manj, manjši apetit pa so imeli tudi naslednji dan.

Poleg tega, da z daljšim žvečenjem in premori med žvečenjem pojemo manj, naj bi tako zmanjšali tudi apetit za slane in sladke prigrizke, je še pokazala raziskava, v kateri je sodelovalo 43 študentov. Ti so bili razdeljeni v tri skupine. Prva je jedla normalno, druga je vsak grižljaj žvečila 10 sekund, tretja pa pol minute. Dve uri po obroku so vsem ponudili enako količino slanih in sladkih prigrizkov. Prva in druga skupina sta po njih posegli skoraj z enakim apetitom, medtem ko udeležencem tretje skupine prigrizki niso teknili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.