Erika: "Izgubila sem že skoraj meter obsega"

Foto: Linea Snella Erika Mubi Foto: Linea Snella Erika Mubi Foto: Linea Snella Erika Mubi
Erika Mubi, izbranka kmeta Damjana iz šova Ljubezen na seniku, nam je zaupala, kako ji je v treh mesecih uspelo izgubiti kar 17 kilogramov, s čim bi se najraje pregrešila in kateri kos oblačila je po dolgem času zopet potegnila iz omare.
Oglej si celoten članek

Odločili ste se za zdrav način hujšanja, s spremenjenim jedilnikom in načinom življenja. Čemu vse se je bilo potrebno odpovedati, kaj spremeniti?

Največja sprememba je to, da sem začela jesti večkrat na dan, z jedilnika sem črtala bel sladkor, belo moko in cvrtje. Cilj ni hitro hujšanje, ampak spremenjen način prehranjevanja. Včasih imam občutek, da jem veliko več, kot sem pred začetkom hujšanja.

Obstaja kakšno živilo, ki se mu resnično ne morete upreti in ste se z njim že pregrešili?

Pregrešila se še nisem, tudi enega koščka čokolade še nisem pojedla! Največji problem je pri ocvrtem krompirčku, ki ga imam zelo, zelo rada. Minili so že trije meseci, odkar sem začela hujšati in od takrat si ga še nisem privoščila. Damjan me je zadnjič peljal na večerjo in rekel, da si ga po treh mesecih lahko privoščim, a ko sem ga dobila na mizo, se ga nisem niti dotaknila. Mogoče se bojim, da če bi se pregrešila, ne bi mogla nehati.

Recept za zdravo hujšanje vsebuje tudi telesno aktivnost. Kako pogosto trenirate?

Treniram trikrat na teden. Na začetku se mi včasih ni dalo, a imam motivacijo, da to počnem za moje dobro. Zdaj sploh ne pomislim več, da ne bi šla. Raje odpovem kakšno drugo stvar. Tu ne gre samo za treniranje in potenje, na koncu me vedno čaka še sprostitev v savni, tako da komaj čakam, da grem na trening.

Kdaj ste opazili prve rezultate?

Prvi rezultati so bili vidni že zelo zgodaj. Po teži niti ne toliko kot pa po obsegu. Po 14 dneh se je že videlo, da so mi hlače prevelike. Pri obsegih se res nenormalno pozna. Do zdaj sem skupaj izgubila že 97 centimetrov, kar je zelo veliko.

Kaj pa kilogrami, koliko ste jih že izgubili?

Moj cilj je bil v šestih mesecih izgubiti 15 kilogramov, cilj, ki mi ga je v Linea Snelli postavila terapevtka, pa je bil 20 kilogramov v šestih mesecih. V treh mesecih sem izgubila že 17 kilogramov, tako da mislim, da mi bo uspelo.

Boste po zaključku programa s hujšanjem nadaljevali?

Najtežje me šele čaka. Ko bom zaključila s programom, je moj cilj vzdrževanje nove teže. Drastično hujšala ne bom. Moj cilj je bil, da shujšam toliko, da bo to pripomoglo k mojemu zdravju, saj me je teža že ovirala pri gibanju, počutila sem se slabše ... Sedaj se počutim že fantastično.

Že veste, kako boste ohranjali novo težo?

Zavedam se, da se bom mogla sama še bolj truditi, zato sem se tudi že vpisala na tečaj zumbe, s katerim bom nadaljevala tudi po končanem programu.

Ste si že privoščili kakšno oblačilo, ki vam prej ni pristajalo?

Ja, ravno zdaj imam oblečene bolj oprijete kavbojke, ki sem jih imela v omari že zelo dolgo. Vedno sem si govorila, ko bom pa te kavbojke lahko spet oblekla, bo pa res super. In zdaj jih lahko in počutim se fenomenalno!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:43 21. Maj 2012.

    Super Erika. Kar tako naprej. Da popolnoma spremeniš način življenja je potrebno res ogromno truda, volje in samoodpovedovanja. Začetek je …

  • zic
    20:06 21. Maj 2012.

    te mal IQ jebe, je tako MK?

  • MK
    15:02 21. Maj 2012.

    ne razumem kkok lahko tok žreš???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.