Erika: "Počutila sem se kot zmagovalka“

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Iz šova Gostilna išče šefa je izpadla 23-letna Erika Jerkič, ki je proti koncu ostala edina ženska tekmovalka, česar sama še zdaleč ni pričakovala.
Oglej si celoten članek

Ste zmagovalka med ženskami. Kako se počutite ob tem dejstvu? 

To, da sem ostala zadnja izmed vseh žensk v šovu, me je res presenetilo. Tega nisem pričakovala. Počutila sem se res kot zmagovalka, da mi je to uspelo.

Je bilo težko zdržati med samimi moškimi? Kakšen odnos so imeli do vas? 

Meni s fanti ni bilo nič hudega. Raje namreč vidim, da imam poleg sebe devet fantov, kakor devet punc, saj se bolj ulovim z moško družbo. Moški namreč manj 'komplicirajo' kot ženske. Glede na to, kako so ravnali z mano in me nosili po rokah, sem kar precej uživala.  

Bine je pohvalil vaše vodstvene sposobnosti. Kako ste se ob tem počutili?

Ko je šef pokomentiral moje vodenje in rekel, da sem res pozitivno presenetila, sem bila zelo vesela, saj sem čutila enako. Te njegove besede so bile tako potrditev, da bi mi lahko uspelo speljati tisto, kar si želim. Mislim, da mi bodo te besede za vedno ostale v spominu. 

Kako se se počutili kot šefica v kuhinji? 

Pred samim začetkom tega tedna, ko sem bila vodja, sem bila pravzaprav kar malo panična. Ko pa sem začela vodit, sem se dejansko zelo sprostila. Nisem imela problemov s tem, da sem imela zadnjo besedo. Ni bil tak 'bav-bav', kot sem si ga sama predstavljala.

Vodenje gostilne ste dobro opravili prvi dan, drugi dan pa se je zalomilo pri sladicah. Kaj se je zgodilo z vaflji? 

Problem ni bil v debelosti vafljev, temveč je bilo prisotne preveč čokolade. Zato je tudi prišlo do zavrnitve sladic in smo s tem imeli malo problemov.

Z Luigijem sta se potegovala za varnost. Oba sta se zdela precej pasivna med prvima dvema nalogama. Šef Bine je bil nejevoljen. Kaj se je dogajalo? 

Zdi se mi, da dokler človek ne preizkusi dvobojev, ne more vedeti, kakšna je ta stvar. Čas, ki je omejen, mine izjemno hitro. V tisti paniki in vsej živčnosti nisi sposoben izvesti prave stvari. Moraš biti zelo močan človek, da take izzive spelješ brez problemov. Ne jaz ne Luigi nisva prava za dvoboje.   

Po kreiranju ste celo zajokali. Zakaj? 

To so bile solze zaradi tega, ker sem vedela, da se nisem najbolj izkazala in da je konec. Vedela sem, da je konec dvoboja, ki mi je predstavljal ogromen stres. 

Se vam je zdelo pravično, da ste izpadli sami?

Glede na to, da sem pozvala gledalce, da naj glasujejo za Žana, se mi zdi pravično, da sem šla iz šova jaz. Želela sem, da ima Žan možnost, sama pa bom ostala pri sladicah. V neki splošni kuhinji sama tako ali tako ne vidim prihodnosti, zato se mi je to zdelo zelo pravično do mojih sotekmovalcev – ne glede na to, kdo bi bil z mano na vročem stolu. 

Kateri je bil najlepši in kateri najtežji trenutek v gostilni?

Najtežji trenutki so se pojavili prvi teden, ki je bil zelo stresen. Dejansko takrat nisem vedela, ali sem pakirala samo za dva dni ali za dalj časa. Zdi se mi, da smo se potem vsi nekako sprostili in je šlo vse skupaj bolj gladko naprej. Najlepši trenutki so bili zame v zadnjem tednu, saj sem takrat lahko največ pokazala in imela pri vsem zadnjo besedo. Od tega, kako bo krožnik izgledal naprej. Takrat sem tudi dobila ogromno potrditev.

So se vaši občutki tekom šova spreminjali?

Se mi zdi, da so bili moji občutki tekom šova zelo konstantni. Nikoli nisem znorela ali želela oditi domov. Sama sebe sem presenetila, da nisem bila bolj čustvena, saj se poznam in sem mislila, da bom več jokala. Žalost je bila prisotna samo takrat, ko sem videla prijatelje in svoje domače, ki sem jih res pogrešala. Bi rekla, da sem bila kar skozi cel šov zadovoljna, da sem bila tam, saj sem se ves čas dobro počutila. 

Zase pravite, da ste zagnani in kreativni. Kako menite, da se to kaže pri delu v kuhinji?

Zdi se mi, da je to najbolj do izraza prišlo takrat, ko sem ustvarjala sladice. Pri ostali kuhinji se je videlo, da mi manjka določenih osnov in zato pri kreiranju nisem mogla priti do enakega izraza kot ostali, ker mi je za razliko od ostalih manjkalo izkušenj v kuhinji. Če med pripravami v kuhinji nisem dobila pozitivnih komentarjev, me to tudi ni preveč prizadelo, niti se zaradi tega nisem preveč sekirala. 

Prijateljici ste pekli poročno torto, a ste iz rok spustili enega izmed treh nadstropij torte. Tako je šel prvi del poroke mimo brez vas, saj je bilo treba s torto začeti znova. Kako ste se počutili ob omenjenem dogodku?

Če bi bila malo bolj previdna, se mi to ne bi zgodilo. Ko mi je torta padla iz rok, sem malo zajokala. Ob tem sem se vseeno zavedala, da moram hitro začeti delati torto na novo. Ni bilo časa za sekiranje, imela sem v mislih samo to, da je prijateljici potrebno narediti torto in da bom pri tem še ulovila del poroke. Zato je šlo vse skupaj hitro mimo, saj je res nisem mogla razočarati ...  

Vaše nadaljnje ambicije?

V prihodnosti imam željo imeti svojo lastno slaščičarno. Zato bom čim več delala na svojih sanjah. Poskušala bom maksimalno izkoristiti svojo prepoznavnost, ki sem si jo pridobila s šovom Gostilna išče šefa. Poskrbeti moram, da sanje ne bodo za večno ostale samo sanje.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:17 20. Oktober 2015.

    Bravo Erika, mi pa čakamo novo slaščičarno na primorskem koncu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.