Eva Boto zmagovalka 40. Popevke

Foto: RTVS, Jani Ugrin
Foto: RTVS, Jani Ugrin
Na drugem tekmovalnem večeru DSZG 2016, festivalu Popevka, smo slišali 10 novih pesmi. Zmagovalna pesem 40. Popevke je Kaj je to življenje? v izvedbi Eve Boto.
Oglej si celoten članek

Na drugem festivalskem večeru DSZG so svoje popevke predstavili Eva Černe (Dvigni glas), Lea Bartha (Razširjam roke), Flora in Paris (Naša bajta), Nuša Derenda (Grafit), Eva Boto (Kaj je to življenje), Irena Vidic in Gregor Ftičar (Prihajam k tebi), Eroika (Za vse življenje), King Foo (Začaraj me), Eva Hren (Počasi) ter Tinkara Kovač in Anika Horvat (Po zimi). Po predstavitvi vseh desetih popevk je petčlanska strokovna žirija izbrala tri finaliste - Evo Boto, King Foo in Nušo Derenda. Gledalci in poslušalci so med njimi s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo festivala Popevka, in sicer Kaj je to življenje? v izvedbi Eve Boto. Avtorica besedila je Urška Vlašič, avtor glasbe Matjaž Vlašič, ki je skupaj z Anžetom Rozmanom tudi avtor aranžmaja. Skladba je prejela kar 49 odstotkov vseh prejetih klicev.

Nagrajenci strokovne žirije DSZG 2016
Strokovno žirijo festivala DSZG 2016 so sestavljali Darja Švajger, Neža Buh – Neisha, Tomi Meglič, Slavko Avsenik, ml. in Martin Štibernik. Ta je ob zaključku Popevke, drugega festivalskega večera DSZG 2016, upoštevajoč vse skladbe predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila tudi štiri strokovne nagrade:

- nagrado za najboljše besedilo je prejel Feri Lainšček za skladbo Počasi, ki jo je na festivalu odpela Eva Hren;
- nagrado za najboljšo interpretacijo so prejeli King Foo za skladbo Začaraj me;
- nagrado za najboljšo priredbo je prejela skladba Začaraj me, avtorja Roka Goloba in izvajalcev King Foo;
- nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejela Anja Kotar za skladbo Čas je zdaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.