Film v vsako mesto

Foto: Žurnal24 V Novi Gorici bo poleg filmov Katin ter Svet je velik in rešitev se skriva za vo
Filmski teden Evrope. Brezplačni ogled 14 filmov v devetih slovenskih mestih.
Oglej si celoten članek

Dnevi, ki bodo sledili 9. maju oziroma dnevu Evrope, bodo obarvani praznično filmsko, saj bo od 10. do 15. maja v devetih mestih po Sloveniji brezplačno prikazanih 14 filmov.

Festivalski hiti in premiere
Filmski teden Evrope, ki se bo začel v Kinodvoru s poljskimi Triki, bo poleg festivalskih uspešnic, kot so italijanska Gomora, španski Zlomljeni objemi in avstrijski Ponarejevalci, ponudil dve premieri – v drami Ander je španski režiser Roberto Castón spregovoril o prepovedani ljubezni, francoski filmar Philippe Lioret pa v filmu Dobrodošli o problematiki imigrantov.

Kdaj in kje
Filmi: Ander, Božična zgodba, Dobrodošli, Genova, Gomora, Jelenček Niko, Katalin Varga, Katin, Ponarejevalci, Povračilo, Sever, Svet je velik in rešitev se skriva za vogalom, Triki, Zlomljeni objemi.

Lokacije: Ljubljana (Kinodvor), Maribor (Kolosej), Celje (Mestni kino Metropol), Novo mesto (Planet Tuš), Črnomelj (ZIK Črnomelj), Kočevje (Kino Kočevje), Murska Sobota (Star Max), Slovenj Gradec (Kulturni dom Slovenj Gradec).

Spremljevalni program: scenaristične delavnice (10.–12. maja v Kinodvoru), animacijski delavnici (11. in 12. maja v Slovenj Gradcu).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.