Filmi, pesmi in predstave

Foto: Žurnal24 Kino Otok se v Izoli začenja 8. junija. (Foto: Shutterstock)
Tudi v Sloveniji bo poletno dogajanje letos bogato in raznoliko.
Oglej si celoten članek

Zanimivi koncerti in festivali se ne bodo odvijali le v tujini – veliko jih bo tudi pri nas. Ponujamo vam kratek pregled dogajanja.

Junija Otok, Lent in Ana
Prvi poletni festival bo na Obali – filmski festival Kino Otok bo Izolo okupiral med 8. in 12. junijem. Maribor bo tudi letos popestril festival Lent, ki se bo tokrat odvijal med 24. junijem in 9. julijem; na njem se boste lahko udeležili glasbenih, gledaliških, športnih in mnogih drugih dogodkov. Konec meseca bosta zaznamovala dva ljubljanska festivala: 30. junija se začneta Jazz festival Ljubljana in festival uličnih gledališč Ana Desetnica, ki bosta trajala do 3. julija.

Julija glasba, Soča in film
Julij bo minil predvsem v znamenju glasbe. Prve tri dni bo na sporedu Rock Otočec, Od 11. do 17. julija se bo v Tolminu odvijal Metalcamp, od 18. do 21. julija pa festival Sajeta. Laško bo od 14. do 17. julija postreglo s festivalom Pivo in cvetje, konec meseca pa se lahko udeležite Grossmanovega festivala fantastičnega filma in vina v Ljutomeru.

Avgusta Trnfest in levi
Festivalsko poletje bo avgusta postreglo z raznolikim programom na ljubljanskem Trnfestu, od 5. do 7. avgusta vas ob Kolpo vabi Schengenfest, konec avgusta pa bo prestolnica gostila festival odrskih stvaritev Mladi levi in Noči v Stari Ljubljani. Avgusta lahko obiščete tudi največji slovenski kulturni festival – Festival Ljubljana, ki vas bo s kakovostnimi stvaritvami navduševal kar od 3. julija do 4. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.