Fižol poskrbi za spomin

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Otroku lahko do šolskih uspehov pomagate s kakovostno, raznovrstno prehrano. Strokovnjaki za boljši spomin priporočajo fižol.
Oglej si celoten članek

V zdravi prehrani šolarja ne sme primanjkovati ničesar,” pravi strokovnjakinja za prehrano Marija Merljak. “Če želimo, da bodo možgani delovali, morajo imeti vsak trenutek na voljo prav vsa hranila: aminokisline, dobre maščobe, zaščitne antioksidante, dobre sladkarije za energijo, vitamine in minerale ter vodo,” pojasnjuje. Le tako bo otrok ali mladostnik kos zahtevnim nalogam, ki jih od njega zahteva šola.

“Zaradi bogastva beljakovin oziroma aminokislin je pomembno v prehrano vključiti tudi fižol,” pravi Merljakova. Poskrbite pa tudi za dovolj cinka, ki ohranja zbranost in skrbi za kratkoročni spomin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.