FOTO: Tina Gaber ves čas živčna in razdražljiva

Foto: Instagram/Tina Gaber
Foto: Instagram/Tina Gaber
Priznala je, kaj ji je delalo preglavice.
Oglej si celoten članek

Tina Gaber je na Instagramu priznala, da je tisto, kar ji je v preteklosti povzročalo ogromne preglavice, kava. “Od januarja dalje ne pijem več kave, ker na moje telo nikoli ni vplivala pozitivno. Če sem jo spila, sem čutila močno pospešen utrip srca in neko nervozo, stalno živčnost in razdražljivost brez razloga. Odkar pijem matcho, sem 10-krat bolj mirna. Tudi, kadar gre vse narobe. Prosim,” je zapisala lepotica.

Foto: instagram Tina Gaber

Tako matcha kot tudi kava vsebujeta kofein. Razlika je v tem, da ena čajna žlička matche vsebuje 20 do 44 mg kofeina, ena čajna žlička črne kave pa 95 do 200 mg kofeina. Matcha vsebuje sestavino, imenovano l-teanin, ki pomaga kofeinu, da se počasneje absorbira v telo. Zato pri matchi ni značilnega energijskega padca, kot ga lahko občutimo pri kavi, piše Vizita. Matcha zaradi svojih učinkovin deluje pomirjujoče.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 21:07 4. April 2024.

    Bralci Ž24 postanemo živčni in nervozni ob takih člankih!

  • 20:03 4. April 2024.

    Priporočam kaj močnejšega, npr. oleandrov čaj ;-)

  • 19:47 4. April 2024.

    Golob je ne poteši s čričkom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.