Foto: Znani Slovenec se je poročil brez svatov in prič!

Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič
Kaj pravite na takšno poroko?
Oglej si celoten članek

Po dobrih petih letih zveze sta usodni da dahnila Gianni Rijavec in umetnica Patricija Simonič. Njuna poroka pa je bila zelo posebna, saj sta bila na njej prisotna le matičarka, fotograf in en prijatelj.  "Veliko je bilo govora o najini poroki, veliko prelitega črnila in govoric med ljudmi. Poroka in skupno življenje je priložnost in ne obremenitev. Potrebno se je dopolnjevati in to priložnost izkoristiti. Veliko sva se pogovarjala o tem in razmišljala. Čakala sva na pravi trenutek in zgodil se je. Poroka je bila zelo enostavna in preprosta. Samo za naju, za najino dušo. Želela sva, da bo dogodek najin, da naju nihče ne moti. Potekala je v intimnem vzdušju moje domačije, sedaj najinega doma, na sedežu Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob. Nad portalom, vhodom v domačijo ob pozlačenem klavirju, ob prisotnosti matičarjev, gospe Lidije Brulc Leban in najinega prijatelja Stojana Cotiča, ter fotografa Matjaža Prešerna, torej brez svatov in prič (danes je to mogoče), intimno, zelo osebno. Povedati moram, da je bilo to prvi del najine poroke, torej civilni del. Cerkvena poroka pa še pride … kdaj, kje, naj bo zaenkrat skrivnost," je zapisal Gianni.

Foto: osebni arhiv Poroka Gianni Rijavec in Patricija Simonič

Tako kot obred, pa je bilo intimno tudi poročno slavje. "Prstana je izbrala Patricija, ki ima umetniški občutek za te stvari. Meni so bili, že ko sem jih videl na slikah, zelo všeč. Sta iz belega zlata in imate vgravirani imeni. Patricija nosi moje ime, jaz pa njeno. Izbrala je tudi obleko, ki je nekaj posebnega, zdi se mi, da je zelo drugačna od klasičnih poročnih oblek. Moja obleka pa je klasična, torej klasični črn smoking in obvezna bela kravata. Brez moje obvezne beline pač ne gre. Takšen je bil prvi del, torej civilni. Cerkvena poroka bo tudi nekaj posebnega, drugačna, lahko izdam samo, da bo potovanje. Tako kot poroka, je bilo tudi slavje samo najino, v najinih srcih je bilo zelo slovesno, čarobno, veselo. Mislim, da je to najbolj pomembno, da je duša izpolnjena, da srce igra. Seveda pa brez klavirja ni šlo. Takoj, ko sva dahnila tisti usodni da, sem sedel za pozlačeni klavir in zaigral, z vsem srcem, vesel in zadovoljen. In še misel za konec … vsak človek je osebnost zase in prav je tako. Različnost v določenih pogledih je lahko tudi prednost, pomembno se je dopolnjevati, vsak je prinesel v zakon polovico in sedaj je celota," pravi glasbenik. 

Več utrinkov s poroke si lahko ogledate v galeriji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:15 6. November 2019.

    Zelo pozdravljam to skromnost. Pomembna je ljubezen in medsebojno razumevanje, ki ti ga bombastična poroka ne prinese. Lahko bi bila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.